cod-galben-reprez

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că începând din această seară, de la ora 20:00 și până mâine la aceeași oră, intră în vigoare o atenționare meteorologică de Cod Galben, care va afecta sudul, sud-estul şi local centrul ţării, precum şi zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali. În zonele menționate va ninge şi se va depune un strat de zăpadă ce va depăşi local 20 cm. În Dobrogea, iar în prima parte a nopţii de vineri 26 decembrie spre sâmbătă 27 decembrie şi în Muntenia şi Oltenia, precipitaţiile vor fi mixte şi, izolat, vor fi depuneri de polei.

Vântul se va intensifica în sudul Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei şi în sudul Olteniei, unde rafalele vor depăşi 45-55 km/h, viscolind temporar ninsoarea.

O altă atenționare, de aceeași natură, venită din partea ANM anunță că începând cu data de 28 cod galbendecembrie, ora 20:00 și până pe 29 decembrie, ora 23:00, vremea rea se extinde, cuprinzând inclusiv județul Timiș. Începând de duminică seara, ninsorile vor cuprinde treptat cea mai mare parte a ţării, iar în sud şi sud-est vor fi abundente şi se va depune un strat nou şi consistent de zăpadă. În Lunca Dunării şi în Dobrogea precipitaţiile vor fi mixte şi se va depune polei.

În cea mai mare parte a Munteniei, în jumătatea de sud a Moldovei, în Dobrogea şi în estul Olteniei, vântul va prezenta intensificări temporare, cu rafale de peste 70 km/h, viscolind şi troienind zăpada.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here