Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEducațieColegiul Tehnic „Henri Coandă” devine prima școală cu clădiri smart din Timișoara!...

Colegiul Tehnic „Henri Coandă” devine prima școală cu clădiri smart din Timișoara! Investiția e de peste 22 milioane de lei

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Primăria Timișoara are în lucru documentația pentru obținerea a 14 milioane de lei fonduri nerambursabile, pentru reabilitarea energetică a Colegiului Tehnic ”Henri Coandă”. Proiectul va fi depus la Fondul de Mediu și mai e de parcurs încă o etapă, cea a actualizării documentației tehnico-economică de către Consiliul Local Timișoara.

Astfel, în următoarea ședință de plen a Consiliului Local Timișoara, consilierii locali vor dezbate actualizarea documentației tehnico-economice – faza DALI – și a indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul „Creșterea eficienței energetice prin reabilitare termică construcții și instalații la Colegiul Tehnic Henri Coandă”.

Bugetul total estimat pentru acest proiect este de 22,9 milioane de lei.

Aproape 700 de copii vor putea să învețe în prima școală cu clădiri smart din Timișoara. Este un prim proiect care trebuia făcut demult și care devine cu atât mai relevant acum, când vedem cât de importantă este energia verde în contextul actualei crize energetice. Clădirile colegiului vor utiliza surse regenerabile de energie obținute prin montarea de panouri solare și cinci corpuri de clădire vor fi reabilitate termic: clădirea colegiului și laboratoarele, internatul, atelierul, cantina și sala de sport. De asemenea, vom reface cu ajutorul fondurilor nerambursabile și toate instalațiile din interior, precum și sistemele de iluminat. Practic, vorbim despre prima instituție cu clădiri inteligente din oraș”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz. 

Cofinanțarea Primăriei Timișoara la acest proiect se ridică la 8,9 milioane de lei, reprezentând contribuția proprie la cheltuielile eligibile și neeligibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare