Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Este nevoie de 30 de milioane de lei pentru ca timişorenii să aibă căldură în luna noiembrie! Dominic Fritz aşteaptă ajutor şi de la Guvern

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023
Timişorenii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire al oraşului nu ştiu cum vor trece peste această iarnă! Mai grav este că nici autorităţile nu ştiu în momentul de faţă. Numai pentru luna noiembrie, în care temperaturile nu sunt foarte scăzute este nevoie de 30 de milioane de lei pentru funcţionarea Colterm.

Primăria Timişoara a primit un ajutor de peste 1,2 milioane de lei de la Consiliul Judeţean, însă mai are nevoie de bani. Pentru asta primarul Dominic Fritz anunţă că vor fi tăiate la sânge alte cheltuieli, dar totodată aşteaptă şi bani de la Guvern.

În momente dificile este important să acționăm solidar. Consiliul Județean Timiș va acorda 1.215.000 de lei pentru a acoperi o parte din factura de gaz a Colterm, iar pentru asta îi mulțumesc. Estimările noastre arată că pentru a trece cu bine peste luna noiembrie avem nevoie de minim 30 de milioane de lei pentru funcționarea în regim de avarie a Colterm, doar cu CET Sud. Asta este doar factura de combustibil pe care compania trebuie să o plătească în următoarele 30 de zile pentru a alimenta cu căldură și apă caldă casele timișorenilor și spitalele racordate la sistemul centralizat de încălzire, chiar dacă afară încă nu este ger, iar producția a trecut preponderent pe cărbune„, spune primarul Dominic Fritz.

Dominic Fritz a ținut să-i mulțumească șefului CJ Timiș pentru ajutorul de 1,2 milioane de lei și a participat la o întâlnire cu premierul Florin Cîțu.

În Timișoara locuiește aproape jumătate din populația județului Timiș, oameni care contribuie prin taxele și impozitele lor la bunăstarea județului și a zonei. Este un gest de solidaritate normal în astfel de aceste vremuri grele pe care le traversăm cu toții. Banii județeni sunt un gest important în acest context și va trebui și din bugetul local să tăiem la sânge din alte cheltuieli pentru a mai suplimenta sumele de bani pentru Colterm. Dar avem nevoie și de un ajutor imediat de la Guvern. În acest context, am avut azi, împreună cu peste 20 de primari de municipii o întâlnire cu premierul Florin Cîțu, pentru a găsi împreună o soluție pentru termoficarea centralizată din țară. Cu toții ne confruntăm cu aceleași probleme. Am primit asigurări că Guvernul va veni cu un sprijin financiar pe termen scurt și sper ca acest lucru să se întâmple cât mai repede. Milioane de oameni din această țară, racordați la sisteme centralizate de încălzire, se uită în aceste momente spre Guvern pentru sprijin și pentru ca această criză energetică să nu se transforme într-una umanitară„, a conchis Fritz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare