Consiliul Județean alocă 2,1 milioane de lei sportului timișean! Finanţarea urmează să fie aprobată în următorul plen

- Advertisement -
Consiliul Județean alocă 2.195.000 lei, fonduri nerambursabile, pentru 18 proiecte sportive ce se vor desfășura în acest an în Timiş. Este vorba despre inițiative declarate eligibile în cadrul Agendei sportive, program de finanțare derulat anual de CJ Timiș.

Au fost disponibile două axe de finanțare, sportul de performanță și sportul pentru toți. Pentru a putea solicita sprijin financiar, solicitanții trebuie să fie persoane juridice fără scop patrimonial care desfășoară activități neeconomice sau desfășoară activități economice care nu depășesc 20% din totalul activității desfășurate anual.

Cele mai mari finanțări au fost obținute de cluburile sportive municipale din Timișoara și Lugoj (260.000 lei fiecare), cât și cluburile sportive universitare ale UPT și UVT, 260.000, respectiv 220.000 lei. Finanțări importante au primit și cluburi moto sau de dans sportiv.

Punctarea proiectelor în procesul de selecție și evaluare a ținut cont de criterii precum anvergura, relevanța și continuitatea acestuia, categoriile de vârstă cărora se adresează, încadrarea pe ramură de sport olimpic sau neolimpic, cât și experiența solicitantului în managementul de proiect.

Aprobarea finală a finanțărilor va fi dată prin votul consilierilor județeni, într-o viitoare ședință.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare