Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Construcția Centrului Intermodal se amână pentru cel puțin un an. Vezi de ce!

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Vești proaste pentru Centrul Intermodal de la Remetea Mare. Potrivit președintelului Consiliului Județean, Titu Bojin, problema constă în lipsa fondurilor de la Guvern. Astfel, suma pe care ar primi-o județul Timiș pentru demararea proiectului este de 9 milioane de euro în condițiile în care CJT are nevoie de cel puțin 22 de milioane de euro

„Centrul intermodal de la Remetea Mare este singurul proiect de la Ministerul Transporturilor, care este clar și agreat și are documentația necesară pentru a putea fi pornit. Totuși, există o problemă, cea a finanțării, toate centrele intermodale din țară au o valoare propusă de 9 milioane de euro, iar proiectul nostru valorează 23 de milioane de euro. A rămas în discuție pe săptămâna viitoare dacă ne asumăm noi răspunderea în condițiile în care că nu vom primi  de la guvern diferența de cele 13 milioane de euro”, a mărturisit Bojin.

Potrivit președintelui Consiliului Județean, pentru ca centrul să fie finalizat anul viitor, trebuie ca județul să plătească diferența de 13 milioane. De acea, Bojin a declarat că va insista ca demararea lucrărilor să fie amânată pentru 2015:

Noi până în momentul de față am vrut să facem  centrul până la finalul anului viitor, dar în astfel de condiții trebuie să plătim și deiferența de cele 13 milioane. Pentru anul viitor sunt puse în discuție aprobarea altor 13 centre intermodale. Astfel, am putea să primim diferența de bani de la guvern, dacă amânăm pentru 2015. În aceste condiții, înclin să amân câteva luni, anul acesta nu se mai pune în discuție crearea unui centru intermodal. Ar fi păcat să ne încurcăm la mal și trebuie să fim răbdători să primim cele 13 milioane”, a încheiat Bojn.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Promisiuni de la Guvern: Ambulanta in fiecare comuna din Romania

Guvernul a adoptat un Memorandum privind instituirea schemei de ajutor de minimis pentru Programul...

23 de milioane de lei pentru spitalele din Timis, de la Ministerul Sanatatii

Ministerul Sănătății a alocat 10 milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor de investiții la...

Competitie la CJ Timis: spitalele din judet pot accesa fonduri pentru dotarea cu echipamente medicale

Spitalele din județul Timiș pot concura pentru fonduri nerambursabile alocate de Consiliul Județean Timiș...