Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialCopil de 17 ani prins de poliţiştii de frontieră, la Cenad, cu...

Copil de 17 ani prins de poliţiştii de frontieră, la Cenad, cu paşaport francez fals! Minorul avea de gând să fugă din ţară

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Marţi, 20 mai 2014, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad – ITPF Timisoara, pe sensul de ieşire din ţară, s-a prezentat o persoană de sex masculin care s-a legitimat la controlul de frontieră cu o carte de identitate eliberată de autorităţile din Franţa.

Cu ocazia efectuării formalităţilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că între persoana prezentă în Punctul de Frontieră şi cea din fotografia aplicată în paşaport existau diferenţe vizibile de fizionomie, fapt pentru care au fost demarate cercetările. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cel în cauză este D.S., în vârstă de 17 de ani, domiciliat pe raza judeţului Arad.

D.S. a declarat că documentul de identitate pe care l-a prezentat la ieşirea din România l-a obţinut de la un amic din Franţa, care i-a trimis prin poştă documentul. A recurs la această metodă deoarece este minor şi nu avea acordul părinţilor, iar conform legii 248/2005 poliţiştii de frontieră permit ieşirea din ţară a cetăţenilor români minori numai dacă sunt însoţiţi de o persoană fizică majoră. Lucrătorii Poliţiei de Frontieră de la Cenad au luat legătura cu părinţii minorului pentru a-i informa cu privire la cele constatate.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei tânărului şi cercetării acestuia sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecerea ilegală a frontierei de stat. La finalizarea cercetărilor va fi prezentat procurorilor, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Trei barbati din Afganistan, opriţi la frontiera! Au vrut sa treaca, pe jos, in Ungaria

Aseară, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, au depistat...

Cautat de politia din Germania si urmarit international, prins de politistii de frontiera la Cenad

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Cenad au depistat şi...

Descinderi ale mascatilor la o retea de camatari. Cum actionau suspectii printre care si un profesor

Mascaţii din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale şi poliţiştii de la Serviciul de Investigații...