PTF-Cenad

În cursul nopții trecute, în jurul orei 1:00, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, dintre județul Timiş și Ungaria, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară cetăţeanul roman Emil I., în vârstă de 46 ani, la volanul unui autoturism marca ”Ford”, alături de care se afla ca pasager soţia sa Georgeta I., ambii având domiciliul în judeţul Mehedinţi.

La verificările de frontieră, Emil I. a prezentat pentru control două documente de călătorie valabile. În urma controlului fizic al autoturismului, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascuns pe podeaua autoturismului şi acoperit cu articole de îmbracăminte, un copil de sex masculin. După ce minorul a fost descoperit, şoferul a prezentat pentru acesta un paşaport biometric românesc pe numele I. P., în vârstă de 6 ani, născut în Italia şi cu domiciliul în judeţul Mehedinţi.

În urma verificărilor efectuate şi din declaraţia persoanelor a rezultat că minorul era nepotul celor doi dar bunicii nu deţineau o procură notarială din partea părinților pentru a iesi din ţară, motiv pentru care au recurs la ascunderea lui, sperand ca un va fi descoperit.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celor în cauză şi cercetării şoferului sub aspectul săvârşirii infracţiunii de participaţie improprie la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here