AcasăStiriEducatieCosmonautul Dumitru Prunariu, în vizită la C.D Loga. Despre ce le va...

Cosmonautul Dumitru Prunariu, în vizită la C.D Loga. Despre ce le va vorbi elevilor

Zi specială pentru elevii de la Colegiul C.D Loga din Timişoara, astăzi, când vor fi vizitaţi de una din personalităţile marcante ale României. Este vorba despre cosmonautul Dumitru Prunariu, care va susţine o conferință cu tema „Viitoarele misiuni spațiale pilotate”, începând cu ora 12.20, în sala de festivității a unitii de învăţământ. Evenimentul este organizat de Colegiul Național C.D. Loga în colaborare cu Asociația Română pentru Propaganda și Istoria Aeronauticii, filiala Timișoara. Dumitru Prunariu s-a născut la Braşov în 1951 şi este primul român care a fost în cosmos, în anul 1981 în cadrul misiunii Soiuz 40, misiune în care a stat nu mai puţin de opt zile.

În prezent Prunariu este general-maior în rezervă, însă în CV-ul acestuia găsim funcţii precum inginer în cadrul Comandamentului Aviației Militare, șef al Aviației Civile Române, președinte al Agenției Spațiale Române, ambasador al României în Federația Rusă sau cea de președintele Consiliului de ne-militarizare a spațiului cosmic din cadrul ONU.

o

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

15,745FaniÎmi place
540CititoriConectați-vă
163CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
187CititoriConectați-vă
48,400AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente