Cum isi aniverseaza ziua regele Mihai: Piata Regelui, decorari si spectacol la Ateneu

0
814

Regele Mihai I implineste, pe 25 octombrie, 91 de ani, iar aceasta aniversare va prilejui o serie de evenimente ce vor avea loc saptamana viitoare in Capitala.

Conform programului publicat pe site-ul Casei Regale, marti, regele Mihai va primi titlul de Doctor Honoris Causa intr-o ceremonie ce va avea loc la Academia de Studii Economice. Tot marti, la Mall Afi Cotroceni va fi lansat volumul „Masinile Regelui”, un album publicat de Editura Curtea Veche.

Miercuri, la Palatul Elisabeta, regele Mihai si principesa Margareta vor decora o serie de personalitati din Romania si din Europa. Ceremoniile vor avea loc la Palatul Elisabeta.

Tot miercuri, regele Mihai I va fi decorat cu „Emblema de Onoare” de catre ministrul Apararii Nationale, in cadrul unei ceremonii organizate cu ocazia zilei sale de nastere si cu ocazia Zilei Armatei, la Palatul Elisabeta.

Joi, familia regala va participa la inaugurarea Pietii Regelui aflata la intersectia soselei Kiseleff cu strada architect Ion Mincu. Evenimentul va fi organizat de Primaria Bucuresti. Joi, la pranz, regele Mihai va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii din Bucuresti. La ceremonie, acesta va fi reprezentat de principesa Margareta.

Tot joi, la Palatul Elisabeta va avea loc o noua serie de ceremonii de decorare a unor personalitati din Romania si din Europa. Seara se va incheia cu un concert de gala la Ateneul Roman, organizat de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei. Fondurile vor fi folosite pentru derularea proiectelor destinate tinerilor cu talent artistic.

Seria de evenimente se va incheia vineri, cu acordarea titlului de Furnizor al Casei Regale la Palatul Elisabeta.

Informaţiile publicate de voceatimisului.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.