Libertatea presei, amenințată la Sânnicolau Mare: unui jurnalist i s-a interzis accesul la un eveniment sprijinit de primărie

- Advertisement -

Situație abuzivă la Sânnicolau Mare. Unui jurnalist i s-a interzis accesul la Întâlnirea Anuală de Paști a Seniorilor Sânmiclăușeni, eveniment realizat de o organizație și sprijinit de Primăria Sânnicolau Mare. Dan Oancia ne-a povestit cum a fost oprit să intre în sala în care se desfășura evenimentul chiar de către consilieri locali liberali.

Jurnalistul spune că a vrut să realizeze un material legat de Întâlnirea Anuală de Paști a Seniorilor Sânmiclăușeni, dar nu a fost lăsat să intre în sală.

„În 19 aprilie 2016, de la ora 14.00, a avut loc la Sala de Sport Ioan Morar Intalnirea Seniorilor Sanmicloseni, un eveniment sustinut din bani publici, de catre Primaria Sannicolau Mare. In calitate de reprezentant al ziarului Tribuna, singurul ziar independent din Sannicolau Mare prin care vreau sa-i informez pe cetateni despre evenimentele legate de oras, nu am fost lasat sa intru, initial fiind intrebat de legitimatie si de acreditare. Le-am spus ca nu a pus la dispozitia nimanui acreditare si nici macar nu au anuntat ca se intra pe baza de acreditare sau altceva de genul. In schimb, in sala au fost reprezentanti ai televiziunii locale, care ma indoiesc ca au avut vreo acreditare”, ne-a explicat Dan Oancia.

Mai mult, jurnalistul spune că cei care i-au interzis accesul au fost chiar consilierii liberali, „oamenii primarului” Dănuț Groza, fost PDL, actual PNL.

„Cei doi consilieri puși pe post de bulldogi la intrare m-au pasat presedintei asociatiei, care a incercat, la fel, sa imi ceara acreditare, iar eu i-am spus acelasi lucru, cum ca nu a pus la dispozitia presei si nici nu a anuntat undeva ca se face pe baza de acreditare intrarea. Apoi mi-a spus de un acord verbal, ca de ce nu am mers la ea cu 2 saptamani in urma. Dar un acord verbal, nimic scris, nu ar fi valorat nimic. I-am cerut acordul verbal pe loc, i-am spus ca vreau sa mediatizez evenimentul si nu m-a lasat sa intru, nici asa. Nu o impiedica cu nimic sa imi dea acordul verbal, daca n-ar fi avut alte interese”, a mai explicat ziaristul.

Trebuie să menționăm faptul că evenimentul a fost anunțat și pe pagina de Facebook a Primăriei Sânnicolau Mare, cu tentă politică.

„Toate pregătirile pentru cea de-a opta Întâlnire Anuală de Paști a Seniorilor Sânmiclăușeni de astăzi, de la prânz, sunt finalizate! Mulțumim pentru ajutor tinerilor super harnici și plini de viață de la OT PNL Sânnicolau Mare, membrilor Asociației de Pescari Aranca și celor câțiva membri ai Biroului Permanent Local PNL care s-au oferit să fie voluntari pentru stabilirea tuturor detaliilor organizatorice. Mulțumiri speciale doamnei Margareta Szep, președinte a Asociației Seniorii Sânmiclăușeni și tuturor celor care ne-au fost alături chiar dacă fizic nu au putut fi prezenți”, se arată în postarea de pe Facebook.

Dan Oancia se consideră discriminat față de restul reprezentanților presei din Sânnicolau Mare și spune că autoritățile locale îl împiedică să-și facă meseria.

„Totul in Sannicolau este politizat. Motivul real pentru care cred ca nu m-a lasat este ca nu ii aduc ode actualului primar si ca scriu lucrurile reale, exact cum s-au intamplat, in ziarul meu. Ma consider abuzat, nu sunt lasat sa imi fac meseria de jurnalist. Ma intreb si eu, daca e un eveniment privat, nu unul public, primarul si restul consilierilor in calitate de ce au intrat? Au anuntat conditii de participare doar in randul pensionarilor, nu a altora”, ne-a mai spus jurnalistul.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Trei barbati din Afganistan, opriţi la frontiera! Au vrut sa treaca, pe jos, in Ungaria

Aseară, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de...

Protest al presei timisorene fata de atitudinea primarului Nicolae Robu, presedintele PNL Timis

Stimați domni, stimate doamne, Demersul nostru, al presei timișorene,...

Accident la Sannicolau Mare. Trei masini au intrat in coliziune, trei oameni raniti

Accident în această dimineață, în Timiș. Trei mașini, din...

Garaj cuprins de flacari la Sannicolau Mare

Panică în Sânnicolau Mare, astăzi, după ce un garaj...

ALERTA in Timis: tanara de 17 ani, rapita cu masina de un barbat bolnav psihic

Alertă în judeţul Timiş. Oamenii legii au avut parte...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img