Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Eveniment UNIC în România, cu ocazia Festivalului Baroc. Care este programul și ce artiști vor fi prezenți

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

„Zilele Muzicii pentru lăută și chitară”, un eveniment unic în România, va avea loc în cadrul Festivalului Baroc, fiind prima sa ediție, în perioada 9 – 11 octombrie 2015. Ediția din acest an, care va fi în organizarea Primăriei Municipiului Timișoara, în parteneriat cu Asociația Festivalului Baroc din Timișoara și Lute and Guitar Society of Romania, va reuni mai mulți artiști din țară și din străinătate.

Printre participanții la eveniment se numără soprana Judit Andrejszki din Budapesta, lăutistul Michele Carreca din Roma, chitaristul și lăutistul Costin Soare din București, constructorul de instrumente Lörinczi Gyögy din Târgu Mureş, lăutistul şi chitaristul Caius Hera din Timişoara şi Saşa-Liviu Stoianovici din Bucureşti. Publicul timișorean va avea prilejul de a asculta recitaluri instrumentale și vocal-instrumentale, va putea participa la diferite workshop-uri cu tematică muzicală, precum și la prezentări de instrumente muzicale din familia lăutei și a chitarei.

De asemenea, muzicienii participanți vor susține cursuri de măiestrie dedicate chitariștilor, lăutiștilor și cântăreților. Până acum s-au înscris la cursurile de măiestrie elevi și studenți din Timișoara, Arad, Reșița, Lugoj și Deva.

Programul evenimentelor:

09 octombrie – Ambasada (str. Anton Seiller 2)

19.00 Zilele Muzicii pentru lăută şi chitară – recitaluri, cursuri de măiestrie, prezentări de instrumente, invitaţi din ţară şi din străinătate, coordonator: drd. prof. Caius Hera. Recital de lăută renascentistă Costin Soare (Bucureşti) – Lucrări de John Dowland şi Francesco da Milano.

Dragostea în vremea barocului – scenete şi sonete din Shakespeare şi Moliere prezentate de Andrei Ursu. Regia artistică: Ana-Maria Cazacu.

10 octombrie – Ambasada (str. Anton Seiller 2)

11:00 Masterclass Costin Soare, Caius Hera, Michele Carreca, Judit Andrejszki.

17:00 Caius Hera – Lăuta în Europa Occidentală, din cele mai vechi timpuri până în secolul XX.

18:00 Lorinczi Gyorgy – Prezentare de instrumente din familia lăutei.

19.00 Zilele Muzicii pentru lăută şi chitară

Recital de lăută barocă Michele Carreca (Roma)

Dragostea în vremea barocului – scenete şi sonete din Shakespeare prezentate de Oana Petrescu. Regia artistică: Ana-Maria Cazacu.

11 octombrie – Ambasada (str. Anton Seiller 2)

11:00 Masterclass cu: Michele Carreca, Costin Soare, Caius Hera, Judit Andrejszki.

17:00 Saşa-Liviu Stoianovici – prezentare instrumente orientale

18:00 Michele Carreca – prezentare repertoriu pentru lăută

19.00 Zilele Muzicii pentru lăută şi chitară. Recital de muzică din perioada Renaşterii şi a Barocului Timpuriu
Dragostea în vremea barocului – scenete din Shakespeare şi Moliere, cu Andrei Ursu şi Oana Petrescu. Regia artistică: Ana-Maria Cazacu.

 

 

 

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore