Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Continuă lupta acasă » Gazeta Sporturilor l-a vizitat pe motociclistul Mircea Vrăjitoru, aflat în comă de 27 de zile după un teribil accident petrecut în Portugalia

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
80,000FaniÎmi place
587CititoriConectați-vă
1,105CititoriConectați-vă
194CititoriConectați-vă
50,056AbonațiAbonați-vă

Puştiul de 19 ani a fost transferat cu maşina din Portugalia la Spitalul Judeţean din Timişoara. Vrăjitoru a suferit un grav accident în cursa SuperStock 600 de la Portima.
23 septembrie 2012. Cursa SuperStock 600 de la Portimao, Portugalia, românul Mircea Vrăjitoru a suferit cea mai groaznică accidentare posibilă. S-a dezechilibrat, a căzut de pe motocicletă şi, exact ca în cazul italianului Simoncelli, a fost izbit în cască de un alt concurent.

O lună de ceaţă
A fost transportat imediat la spital, dar starea lui se înrăutăţea vizibil. La început în comă indusă, apoi, în comă naturală. Ajunsă şi la gradul patru spre cinci. Un grad mai ridicat, şase, înseamnă moartea creierului!

Şansa le-a surîs celor din familia Vrăjitoru în această săptămînă. Miercuri s-a făcut un nou RMN, care a relevat că tînărul nu se mai află în comă de gradul 4, ci într-una mai blîndă, 8 pe scara Glasgow, 2 spre 3 pe scara normală. Veste bună! Imediat a urmat şi acordul medicilor pentru transportul puştiului de 19 ani spre România. Interdicţie totală cu avionul, singura variantă rămasă a fost o ambulanţă care avea de străbătut 3.500 de kilometri! După două zile de mers continuu, Mircea ajungea în Timişoara.

Optimişti doar pentru ceilalţi
La etajul doi al Spitalului Judeţean, uşa care duce către secţia de Terapie Intensivă, care se deschide doar la formarea unei combinaţii de numere, e păzită de oameni disperaţi. Fiecare are pe cineva drag dincolo de ea. Acolo este internat de vineri dimineaţă şi Mircea.

Tatăl, prima declaraţie în presă
Prin năvodul de oameni disperaţi, îşi fac apariţia şi soţii Vrăjitoru. Sînt serioşi, grăbiţi şi pătrund imediat pe uşa care părea de netrecut. Este însă ora de vizite: sînt pregătiţi să îşi revadă fiul. Tatăl vorbeşte pentru prima oară cu un ziarist: „Nu vreau să zic prea multe. Voi vorbi mai mult după ce fiul meu se face bine”, a spus grăbit tatăl motoclistului, ducîndu-se glonţ către salonul 14.

De ce Spitalul Judeţean Timişoara?
Ieri dimineaţă, la spitalul timişorean, a venit să-l vadă pe Vrăjitoru Ionel Pascotă, rivalul lui Mircea din campionatele naţionale. „Sînt alături de el, îl aştept la start la prima cursă din sezonul următor”. Pascotă a venit însoţit de preşedintele FRM, Cristian Mureşan, cel care a propus varianta Timişoara. „Am încredere în doctorul Horia Pleş, de aceea l-am adus aici. A avut grijă şi de Ionel Pascotă cînd a avut un accident asemănător. Doar aici existau aparate mai performante decît în Portugalia”.

„Doctorul Pleş ne-a mărturisit că starea copilului este mult mai bună decît se aşteptau medicii de aici”
Cristian Mureşan, preşedinte FR de Motociclism

sursa www.gsp.ro

Urmărește-ne pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare