Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Cum opriţi sughiţul ?

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer senin
20.9 ° C
22.3 °
19 °
44 %
3.6kmh
0 %
vin
21 °
sâm
27 °
Dum
24 °
lun
24 °
mar
26 °

Sughiţurile obişnuite, de scurtă durată, pot fi oprite prin metode extrem de simple. Imediat ce a început accesul se recomandă o lingură de zahăr sau o coajă uscată de pâine; la fel de indicată este şi o lingură de zahăr înmuiată în zeamă de lămâie sau în oţet. Apoi, se bea pe nerăsuflate sau cu înghiţituri cât mai mari un pahar cu apă rece şi se recomandă reţinerea respiraţiei cât mai mult posibil.

Dacă accesul de sughiţ nu a trecut, se poate încerca remedierea acestuia apăsând cu vîrful degetului sub limbă, muşcând vârful limbii sau masând uşor pleoapele cu vârful degetelor. Metoda cea mai populară este „sperietura” – persoana care sughite este luată prin surprindere şi stropită pe faţă cu apă rece, i se dezvăluie un „secret bombă” sau în apropierea acesteia se produce pe neaşteptate un zgomot puternic. Şocul creat opreşte imediat accesul de sughiţ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare