Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Dăm o mână de AJUTOR? Studente din Timișoara, prădate în camera din CĂMINUL 7! Sunați la 112 dacă recunoașteți hoțul! VIDEO

- Advertisement -

Căminul 7 al Universității Politehnice din Timișoara se confruntă de ceva timp cu o mare problemă: accesul în interiorul acestuia nu este restricționat sub nicio formă, întrucât aparatul de la intrarea în imobil s-a stricat, iar ușa este deschisă oricui. Cum portari nu mai există, de paza căminelor se ocupă  o firmă privată de pază, care are doi agenți la mai multe cămine, iar studenții nu mai sunt în siguranță.

Un incident nefericit s-a întâmplat cu câteva zile în urmă, când un individ ”suspect” a pătruns în căminul 7 și a început să bată pe la uși. Acolo unde avea ”norocul” să nu răspundă nimeni, ”instrusul” încerca ușa pentru a se asigura dacă nu cumva este deschisă, iar dacă da, arunca o privire să vadă pe ce poate pune mâna mai de valoare și apoi s-o șteargă.

”Era ora 9:00 dimineața, iar noi eram trei în cameră. Imediat după ce ne-am trezit am auzit că cineva a încercat clanța de la ușa camerei, dar colegele mele n-au auzit și m-am gândit că mi se pare. Eu și una dintre colege ne-am dus la baie, lăsând ușa deschisă, deoarece cea de-a treia colegă se trezise și ea, iar pe holul etajului a trecut pe lângă noi un bărbat îmbrăcat în negru, dar nu l-am băgat în seamă. Cât timp noi am făcut duș, colega noastră a adormit înapoi, iar cineva a intrat în cameră. Colega n-a auzit nimic, nici nu s-a trezit” povestește Mădălina, studentă în anul I, la UPT. La întoarcerea în cameră, Mădălina a constatat că îi lipsesc telefoanele, iar prietenei sale, care era cu ea la duș, i se furase portofelul cu actele de identitate, banii și cardurile. ”M-am dus repede la căminul 4, acolo unde sunt serverele să văd pe filmările de pe camerele video din cămin și atunci am constatat că e vorba despre tipul din imagini. Se vede pe înregistrările video, mai apoi cum fuge după ce iese din camera noastră, dar cum camera noastră este în afara ariei de acoperire a camerei video nu se vede efectiv cum intră” povestește Mădălina.

Din păcate, siguranța studenților care sunt cazați în căminul 7 este pusă în pericol, iar nimeni nu ia nicio măsură. ”Căminul 7, unde stăm noi, nu are nici paznic, iar aparatul care citește cartelele nu mai e funcțional de ceva timp. Poate intra cine vrea și când vrea. Într-o dimineață am dat peste un om al străzii care făcea duș în baia fetelor” explică studenta, care mai trage un semnal de alarmă. ”Când am ajuns la căminul patru unde am vorbit cu agenții de pază și le-am spus că vreau să văd imaginile video, cei doi mi-au spus că trebuie să aștept să vină cineva, pentru că ei nu știu să umble la calculator. Păi atunci de ce sunt puși acolo? Eu aveam nevoie să văd atunci imediat. Abia după o oră am avut acces la imagini, când a venit altcineva” spune Mădălina, revoltată.

Telefoanele furate de la Mădălina sunt un Samsung Galaxy SII și un Nokia Lumia 520, iar portofelul furat conținea bani, actul de identitate și carduri bancare ale prietenei Mădălinei.

Cele două fete au fost deja la Poliție unde au depus plângeri, însă se bazează și pe spiritul civic al timișorenilor, pentru a reuși să pună mâna pe hoț. Așadar, dacă îl recunoașteți cumva pe cel care apare în imaginile video, sunați de urgență la 112! De asemenea, avem rugămintea să distribuiți acest material pentru ca un număr cât mai mare de persoane să vadă imaginile, în ideea că vom da o mână de ajutor polițiștilor să pună mâna pe HOȚ!

[responsive_youtube

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore