Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Ședință URGENTĂ după scandalul Victor Ponta – Laura Codruţa Kovesi

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Mărul discordiei între DNA și premier: banii recuperaţi de stat de la cei condamnaţi în instanţă.

Schimbul de replici a pornit după ce Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA, a anunţat la bilanţul instituţiei că statul român va fi mai bogat cu 310 milioane de euro. Practic, în urma hotărârilor judecătoreşti din 2014, această sumă va fi confiscată şi recuperată. După câteva ore de la oficializarea acestor date, premierul a anunţat că doar 10 la sută din suma anunţată de DNA intră în bugetul statului.

Cu alte cuvinte, în loc de 310 milioane de euro, statul a reuşit să recupereze doar circa 31 de milioane de euro. Cireaşa de pe tort a fost declaraţia şefilor Finanţelor, care spuneau că adevărul e undeva la mijloc, da și că legea nu e bună și că sunt probleme ce ţin de birocraţie.

Șefii Agenției Naționale de Administrare Fiscală au avut şi un exemplu. Încă din perioada 2010-2012, instituţia trebuie să confişte bani în mai mult de 8.200 de dosare, iar anul trecut au primit încă 1.600 de decizii care trbuiau executate. Doar că e greu, iar şedinţa de astăzi ar trebui să găsească soluţii pentru o executare mai rapidă a dosarelor, scrie digi24.ro.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore