Daniel Funeriu, PMP: „La nivel național este momentul unificării dreptei”

- Advertisement -

Daniel Funeriu, candidatul PMP la Colegiul 3 Timișoara, consideră că rezultatul  de 11% a Partidului Mișcarea Populară în Timiș este unul foarte bun, având în vedere că gruparea politică este foarte tânără și principal caracteristică a oamenilor implicați este entuziasmul. Funeriu a ținut să sublinieze că este băsist și susținător al fostului premier Emil Boc.

.„Nu m-am dezis că sunt băsist, și susținător a lui Boc, de aceea a fost o campanie reală. Aș trage și o concluzie, rezultatul arată clar că în județul Timiș trebuie să se țină cont de poziția PMP în Timișoara, rezultatul este unul foarte bun, 11% pentru un partid care are ca principală caracteristică entuziasmul. Lumea a putut constata că mijloacele financiare au fost modeste dacă nu chiar limitate și cred că este rezultatul muncii întregii echipe. Începutul unei lungi prietenii, o reîntâlnire cu Timișoara”, a anuțat acesta.

Mai mult, Funeriu a numit astăzi vinovații pentru eșecul dreptei la alegerile naționale. Fostul ministru al Educației susține că responsabili sunt liderii PNL și PDL, care nu au putut să se unească în jurul unui candidat de forță și, în uiltima instanță, chiar și el ca reprezentant al PMP deoarece nu a reușit să mobilizeze mai mult de 18% din timișoren la votul pentru Colegiu 3.

„Incapacitatea liderilor politci de dreapta, mă refer strict la Timișoara, de a găsi soluția pentru a contracara PSD. Oricât de ridicolă poate părea declarația lui Robu că dreapta a câștigat, vedem că matematic i-am fi bătut măr pe PSD dacă ne-am fi unit în jurul candidatului de forță. Plimbatul pe bicicletă a domnului Coifan, încăpățănarea PDL-ului de a prezenta un candidat irelevant și incapacitatea mea de a mobiliza mai mult de 18% dintre timișoreni au dus la realitatea că dreapta a pierdut. Eu vreau să îmi cer scuze față de timișoreni că nu am reușit să îi inspir mai mult astfel încât să fac acel mic pas pentru ei, dar care ar fi fost un mare pas pentru Timișoara și să facem tot ce ne-am propus să realizăm”, consideră fostul ministru.

Totuși, Funeriu consideră că România reală este diferită față de anturajul conducerii de la București, și este optimist că românii nu se identifică cu „mizeria” oamenilor politici din Capitală.

„România reală este extrem de departe de mizeria reală a conducerii de la București. Faptul că am stat pe stradă și am vorbit cu mii de oameni arată că mai există speranță pentru țara asta. Dacă am luat oameni din Timișoara la întâmplare și i-am pune în funcții de parlamentari, România ar duce-o mai bine”, este de părere Funeriu.

În ultima instanță, candidatul PMP, consideră că, la nivel național, a venit momentul unificării dreptei: „La nivel național este momentul unificării dreptei în jurul unui program cu trei puncte: continuarea modernizării statului în jurul reformelor lui Traian Băsescu, reafirmarea aderarii la valorile NATO și UE prin continuarea integrării, și continuarea proiectului Republica Moldova.”

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare