Pascotă obţine locul 1 la prima etapă a Campionatului Naţional, iar Costescu încheie pe doi la clasa lui. Vezi rezultatele

- Advertisement -

Rideri de top din Ungaria, Italia, Germania, Cehia, Slovenia, Slovacia, Austria, Polonia, Serbia şi Elveţia au dezlănţuit caii putere într-un adevărat regal pe două roţi.

Deşi motocicliştii români s-au confruntat cu numeroase probleme de setări sau diverse probleme tehnice, până la ora cursei toate au fost rezolvate şi s-a luat startul în cursele oficiale.

Clasa SuperSport 600, cu 25 de rideri la start, a fost extrem de disputată, depăşirile şi accelerările la maxim făcând deliciul spectatorilor. În Clasamentul Campionatului Individual, locul 1 este ocupat de timişoreanul Ionel Pascotă, în timp ce locul secund a fost obţinut de Cun Titus din Oradea. Ultima poziţie a clasamentului îi revine lui Adrian Ciuşdea de la Steaua General Turbo din Bucureşti. De asemnea de remarcat eforturile lui Răzvan Mateş de la Steaua, care, deşi trântit serios în calificări de un alt rider, a reuşit să repare motocicleta în timp util şi a terminat cursa. Pentru Răzvan, anul acesta este de tranziţie şi de adaptare de la 125 la 600cc.

Clasa Superbike, cu 33 de sportivi la start, a fost clasa unde profesionalismul şi-a spus cuvântul, riderii români făcând o figură frumoasă. În Clasamentul Naţional remarcăm faptul că Ionuţ Mistode de la Fire Motorsport Bucureşti, s-a clasat pe locul 1, urmat îndeaproape de timişoreanul Cosmin Costescu de la Taifun Racing.

Surprize deosebit de plăcute au ofeirt şi debutanţii de la Taifun Racing Timişoara, care au dus greul în clasă. De menţionat ar fi Aurelian Grig Aalexandrescu, locul întâi în Campionatul Naţional Românesc şi locul 2, Adrian Tirsogoiu.

Campionul entitre Robert Mureşan nu a luat parte la această etapă, întrucât motorul său este în revizie după ultima etapă a Mondialului WorldSuperBike Championshipa.

Următoarea etapă a Campionatului Naţional va fi organizată pe circuitul maghiar Hungaroring, pe data de 17 august.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Debut „castigator” în noul sezon de motociclism viteză pentru Patrick și Ionel Pascotă

Primele două etape ale Campionatului Național de Viteză pe...

REUȘITELE se țin scai de familia Pascotă. Patrick, campion național

Victoriile se țin lanț în familia Pascotă. La doar...

Ionel Pascotă, din nou CAMPION național și al Europei de Est

Circuitul Motor Park din comuna Adâncata (localitate situată aproape...

Patrick, a patra generație de campioni naționali în familia Pascotă FOTO

Puștiul minune din motociclismul românesc, Patrick Pascotă, a reușit...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img