Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Extremiștii de la Syriza au ”pus mâna” pe Grecia. Vezi ce părere are Victor Ponta despre rezultat

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Partidul de extremă-stânga Syriza se clasează pe primul loc la alegerile legislative anticipate din Grecia, cu un scor cuprins între 35,5% şi 39,5%, fiind urmată de partidul conservator Noua Democraţie, cu o cotă între 23% şi 27%, conform sondajelor efectuate la ieşirea de la urne. Sondajul spune că Partidul Zori Aurii, de extremă-dreapta, se situează pe locul al treilea, cu 6,4%, fiind urmat de mişcarea de centru-stânga Potami, cu 6,2%. Partidul Comunist (KKE, de stânga) este cotat cu 5%, iar socialiştii (PASOK), cu 4,5%.

„Pare a fi o victorie istorică; alegătorii greci au transmis un mesaj care nu influenţează doar Grecia, ci răsună în întreaga Europă”, a declarat Panos Skourletis, purtătorul de cuvânt al partidului de extremă-stânga Syriza, scrie Mediafax.

În România, primul ministru Victor Ponta a ”sărbătorit” victoria pe Facebook, acolo unde a postat un mesaj nu tocmai pe gustul tuturor. ”Grecia – victorie categorică pentru Syriza! Morală/lecție pentru noi: contează economia, joburile, mediul social, siguranța (speranța) pentru viața de zi cu zi!” a scris premierul României pe rețeaua de socializare.

Dacă sondajele se confirmă, Grecia ar putea avea cel mai tânăr premier din ultimii 150 de ani, în persoana lui Alexis Tsipras, în vârstă de 40 de ani.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore