AcasăStiriPoliticaExtremiștii de la Syriza au ”pus mâna” pe Grecia. Vezi ce părere...

Extremiștii de la Syriza au ”pus mâna” pe Grecia. Vezi ce părere are Victor Ponta despre rezultat

Partidul de extremă-stânga Syriza se clasează pe primul loc la alegerile legislative anticipate din Grecia, cu un scor cuprins între 35,5% şi 39,5%, fiind urmată de partidul conservator Noua Democraţie, cu o cotă între 23% şi 27%, conform sondajelor efectuate la ieşirea de la urne. Sondajul spune că Partidul Zori Aurii, de extremă-dreapta, se situează pe locul al treilea, cu 6,4%, fiind urmat de mişcarea de centru-stânga Potami, cu 6,2%. Partidul Comunist (KKE, de stânga) este cotat cu 5%, iar socialiştii (PASOK), cu 4,5%.

„Pare a fi o victorie istorică; alegătorii greci au transmis un mesaj care nu influenţează doar Grecia, ci răsună în întreaga Europă”, a declarat Panos Skourletis, purtătorul de cuvânt al partidului de extremă-stânga Syriza, scrie Mediafax.

În România, primul ministru Victor Ponta a ”sărbătorit” victoria pe Facebook, acolo unde a postat un mesaj nu tocmai pe gustul tuturor. ”Grecia – victorie categorică pentru Syriza! Morală/lecție pentru noi: contează economia, joburile, mediul social, siguranța (speranța) pentru viața de zi cu zi!” a scris premierul României pe rețeaua de socializare.

Dacă sondajele se confirmă, Grecia ar putea avea cel mai tânăr premier din ultimii 150 de ani, în persoana lui Alexis Tsipras, în vârstă de 40 de ani.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente

Comentarii recente