De râsu’ lumii! Ambarcaţiune în derivă pe Coasta de Azur, căutată de I.S.U. Neamţ pe lacul Izvorul Muntelui, din cauza ROMATSA

0
669

Se întâmplă în România şi nu e banc! Potrivit reprezentanţilor I.S.U. Neamţ, dispeceratul acestei instituţii a fost sesizat de compania Romatsa, pe data de 5 februarie, în jurul orei 22:00, cu privire la o ambarcaţiune care s-ar afla în pericol, mesajul fiind recepţionat de Romatsa prin sistemul de alertă prin satelit. Compania ar fi precizat că are două posibile locaţii ambarcaţiunea ar putea fi, respectiv Lacul Izvorul Muntelui din judeţul Neamţ şi Coasta de Azur, în sudul Franţei. Culmea este că între cele două locaţii sunt circa… 2.000 de kilometri.

„Din momentul în care am primit mesajul, reprezentanţii Romatsa ne-au transmis că, la o a doua trecere a satelitului, ne va preciza locaţia exactă a navei. Noi am considerat plauzibilă informaţia primită, în sensul că un trailer care transporta respectiva ambarcaţiune, pe cale rutieră, să fi fost implicat în vreun accident. În consecinţă, am trimis echipaje în patrulare în zona indicată în judeţul Neamţ”, a declarat, sâmbătă, inspectorul şef al I.S.U. Neamţ, Ioan Niţică, conform Mediafax.

După aproape o oră de căutări zadarnice, I.S.U. Neamţ a primit un nou mesaj de la compania Romatsa, „puţin mai clar”, care preciza cu siguranţă că incidentul în care a fost implicată ambarcaţiunea respectivă a avut loc pe Coasta de Azur.

În aceste condiţii, I.S.U. Neamţ a oprit căutările în zona Lacului Izvorul Muntelui, mai scrie sursa citată.

Spune-ţi opinia civilizat!