Decreţeii au o singură soluţie…pensia privată

- Advertisement -

Decreţeii au o singură soluţie...pensia privată 1Persoanele născute în perioada 1966 – 1971 vor beneficia de o pensie din sistemul public de circa 15% din ultimul lor venit, a declarat, miercuri, vicepreşedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), Ion Giurescu, la un seminar pe tema pensiilor private.

„În România, se ştie că după ’90 natalitatea a fost mult mai redusă şi efectele se vor vedea în viitoarea pensie de peste 15 – 20 de ani, când vor ieşi la pensie cei din generaţia 1966 – 1972. Din calculele noastre, pensia acestora va fi de circa 15% din ultimul venit. Vorbesc de pensia de stat, nu de cea privată. Toţi cei care vor ieşi vor avea şi pensia privată pe Pilonul II. Speranţa noastră este să se majoreze cotele de participare la pensia privată şi să suplimenteze această pensie privată diferenţa faţă de pensia de stat”, a precizat Giurescu.

Potrivit acestuia, la ora actuală pensia de la stat acoperă 34,7% din salariul mediu pe economie.

„Atunci va fi o cădere drastică a veniturilor, dacă nu se va face nimic, dar dacă se vor lua măsuri. Eu am tras un semnal de alarmă. Nu înseamnă că peste 15 ani lumea va muri de foame”, a adăugat acesta. În opinia sa, soluţia constă în crearea de noi locuri de muncă, creşterea salariilor actuale, în felul acesta obţinându-se contribuţii mai mari la pensii, dar şi pensiile alternative la Pilonul II şi Pilonul III.

O.T.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Cu venituri de aproape 60.000 de lei pe lună, Băsescu e un pensionar fericit

Un pensionar fericit – așa se poate descrie fostul...

Femeie în prag de pensie, depistată în timp ce făcea CONTRABANDĂ cu țigări, la Timișoara

Poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Timişoara efectuează cercetări faţă...

În luna sărbătorilor de iarnă pensiile vor ajunge mai repede la oameni

Compania Naţională Poşta Română a decis achitarea în avans...

Creşte salariul minim brut, se scumpeşte carburantul. FMI în negocieri pentru 2014

Delegaţia Fondului Monetar s-a aflat luni seara la Guvern...

Din aceeași categorie

Categorii Populare