Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Decreţeii au o singură soluţie…pensia privată

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

Persoanele născute în perioada 1966 – 1971 vor beneficia de o pensie din sistemul public de circa 15% din ultimul lor venit, a declarat, miercuri, vicepreşedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), Ion Giurescu, la un seminar pe tema pensiilor private.

„În România, se ştie că după ’90 natalitatea a fost mult mai redusă şi efectele se vor vedea în viitoarea pensie de peste 15 – 20 de ani, când vor ieşi la pensie cei din generaţia 1966 – 1972. Din calculele noastre, pensia acestora va fi de circa 15% din ultimul venit. Vorbesc de pensia de stat, nu de cea privată. Toţi cei care vor ieşi vor avea şi pensia privată pe Pilonul II. Speranţa noastră este să se majoreze cotele de participare la pensia privată şi să suplimenteze această pensie privată diferenţa faţă de pensia de stat”, a precizat Giurescu.

Potrivit acestuia, la ora actuală pensia de la stat acoperă 34,7% din salariul mediu pe economie.

„Atunci va fi o cădere drastică a veniturilor, dacă nu se va face nimic, dar dacă se vor lua măsuri. Eu am tras un semnal de alarmă. Nu înseamnă că peste 15 ani lumea va muri de foame”, a adăugat acesta. În opinia sa, soluţia constă în crearea de noi locuri de muncă, creşterea salariilor actuale, în felul acesta obţinându-se contribuţii mai mari la pensii, dar şi pensiile alternative la Pilonul II şi Pilonul III.

O.T.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare