Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriNational si InternationalRovana Plumb, de Ziua COPILULUI: Vrem ca indemnizaţia de creştere a copilului...

Rovana Plumb, de Ziua COPILULUI: Vrem ca indemnizaţia de creştere a copilului să revină la 85%

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Rovana Plumb a declarat, de 1 iunie, că se lucrează la posibilitatea de revenire a cuantumului indemnizaţiei pentru creşterea copilului, astfel încât aceasta să reprezinte 85% din câştigul mediu salarial al părintelui.

În afara acestui venit care are şanse să crească, pensia minimă garantată de Statul Român ar putea ajunge la 380 de lei, sau chiar mai mult, Plumb declarând că se doreşte acest lucru, dar se analizează posibilităţile financiare.

„Acestea reprezintă un obiectiv de lucru în momentul de faţă, astfel încât să le mărim, pentru că 350 de lei este un cuantum foarte mic şi nu se poate trăi. Dar este vorba de o discuţie pe o plajă mai largă, pentru că avem peste două milioane de pensionari care au pensia sub 700 de lei. Principala categorie către care ne vom îndrepta este cea a pensionarilor care primesc această indemnizaţie socială de 350 de lei. În momentul de faţă, nu pot să mă pronunţ, pentru că au fost atât de multe categorii care au fost defavorizate de guvernările PDL, şi încercăm să găsim un echilibru şi să ne îndreptă atenţia în aşa fel încât, pe principiul echităţii, să încercăm să reparăm toate greşelile şi nedreptăţile”, a spus ministrul, conform Mediafax.

În prezent, indemnizaţia pentru creşterea copilului este de 85% din media veniturilor nete înregistrate în ultimele 12 luni. Cuantumul ei nu poate însă depăşi 3.400 de lei, în cazul celor care optează pentru un concendiu de un an de creşterea copilului, respectiv 1.200 de lei, în cazul unui concediu de doi ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare