Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Creşte salariul minim brut, se scumpeşte carburantul. FMI în negocieri pentru 2014

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

Delegaţia Fondului Monetar s-a aflat luni seara la Guvern pentru a discuta cu ministrul Finanţelor.Subiectele din agendă ce au fost luate în vizor sunt majorarea accizelor, impozitarea proprietăţilor şi creşterea salariilor şi a pensiilor, propuneri care au iscat neînţelegeri între liberali şi social democraţi.

Liderii politici au decis majorarea pentru anul viitor a salariului minim brut. Dar, acesta nu e un motiv de sărit în sus de bucurie deoarece această creştere salarială va fi posibilă doar pentru profesorii debutanţi şi medicii rezidenţi. Suma va fi „umflată” în două etape, de la 800 de lei, în prezent, la 850 de lei odată cu 1 ianuarie, respectiv la 900 de lei de la 1 iulie. Pensiile se doresc a fi indexate cu 3,76%.

În cadrul negocierilor s-a discutat şi despre taxarea suplimentară a carburanţilor.Conform surselor, „Guvernul va introduce o acciză de 0,7 cenţi la litrul de carburant, fie benzină, fie motorină, banii astfel colectaţi urmând să fie vărsaţi într-un fond special destinat investiţiilor în infrastructură rutieră” a declarat Victor Ponta.

Premierul a mai punctat că au fost prevăzute investiţii ce vor depăşi 6% din PIB-ul României, „Am finalizat cu bine negocierile referitoare la bugetul pe anul 2014. Au fost abordate probleme extrem de dificile şi alegeri dificile. Câteva dintre punctele care s-au aflat în discuţie: s-a stabilit pentru anul viitor un deficit de 2,2% din PIB care va fi luat în calcul într-un PIB care îşi va continua creşterea cu 2,2 %”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare