Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriDin 2015, ADIO roaming! Eurodeputaţii au votat tarife "locale" în toată Uniunea...

Din 2015, ADIO roaming! Eurodeputaţii au votat tarife „locale” în toată Uniunea Europeană

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Din 15 decembrie 2015, apelurile, SMS-urile şi e-mailurile trimise din străinătate de pe telefonul mobil nu vor costa mai mult decât dacă ar fi fost trimise local, conform regulilor aprobate de comisia pentru industrie a Parlamentului European pe 18 martie. Legislaţia trebuie aprobată de Parlamentul European în plen şi Consiliu înainte să intre în vigoare.

Uniunea Europeană a redus treptat costurile roaming-ului începând cu anul 2007. Graţie regulilor europene, costurile apelurilor şi sms-urilor în roaming au scăzut cu 80% din 2007 (iar costurile datelor cu 91%). Cu toate acestea, 28% din călătorii Uniunii încă îşi păstrează telefonul mobil închis când merg în altă ţară pentru a evita costurile de roaming, conform unui sondaj al Comisiei Europene, anunţă Parlamentul European.

Graficul de mai jos arată cum au scăzut costurile roaming-ului (eurocenţi pe minut, pe SMS şi megabit; → înseamnă apel dat ← înseamnă apel primit).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare