Din Kosovo, prin România, spre Spaţiul Schengen

0
1597

POLITIA DE FRONTIERAPoliţiştii de frontieră timişeni au depistat aseară un grup de migranţi, format din trei persoane, care a intrat ilegal în România din Serbia. În acest caz au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.

Duminică seara, mai exact pe data de 24 februarie 2013, în jurul orei 19:00, lucrătorii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni au depistat un grup de migranţi, format din trei bărbaţi, care se deplasau pe jos, pe câmp, în interiorul supreafeţei terestre a României.

Persoanele descoperite nu aveau documente de identitate asupra lor şi nu vorbeau limba română, motiv pentru care, poliţiştii de frontieră au procedat la conducerea acestora la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră în vederea clarificării situaţiei. S-a stabilit că bărbaţii depistaţi sunt cetăţeni din Republica Kosovo, cu vârste cuprinse între 24 şi 32 de ani.

În cadrul primelor cercetări, cu toţii au declarat că intenţia lor este de a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă pentru că nu posedau viză.

Pe numele celor în cauză au fost întocmite lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Informaţiile publicate de voceatimisului.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.