Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Elevii sunt înştinţaţi de Ministrul Educaţiei că admiterea la liceu se schimbă!

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Acest mesaj a fost transmis în timpul prezentării în Bucureşti a bilanţului anului şcolar 2012-2013. Mesajul a fost apreciat de directorii unităţilor de învăţământ ce au luat parte la bilanţ.

Media de admitere la liceu va fi compusă – 75% din media de la evaluarea naţională, faţă de 50% cum era în anii trecuţi. Această decizia a fost legalizată printr-un act normativ publicat în Monitorul Oficial, şi după ce s-a observat o diferenţă majoră între mediile elevilor pe parcursul gimnaziului şi mediile acestora la Evaluarea Naţională.

Astfel începând cu anul şcolar 2013-2014, media din timpul gimnaziului va conta doar 25% pentru admiterea la liceu. „Media de admitere, pe baza careia se realizeaza inscrierea in clasa a IX-a a absolventilor invatamantului gimnazial, se calculeaza ca medie ponderata intre media generala la evaluarea nationala sustinuta de absolventii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%, si media generala de absolvire a claselor a V-a-a VIII-a, care are o pondere de 25% in calculul mediei de admitere„- menţionează Ordinul Ministerului Educaţiei Naţionale nr.4925-2013

Înscrierea va avea loc la începutul lunii iulie din 2014. Mediile de admitere vor fi trimise de Comisia Naţională de Admitere în 3 iulie, iar din 4 până în 9 iulie absolvenţii de gimnaziu vor putea completa fişele de înscriere. În 16 iulie vor fi afişate listele de candidaţi repartizaţi pe şcoli, iar până în 25 iulie se vor depune dosarele de înscriere la şcolile respective. Aceasta este prima etapă.

A doua etapă începe cu completarea fişelor de opţiuni de către candidaţii care nu au participat la prima repartizare, între 16 şi 21 iulie 2014. Pe 24 iulie se afişează rezultatele şi în aceaşi dată încep şi depunerea dosarelor de înscriere a candidaţilor la şcolile respective.

Elevii gimnaziali au posibilitatea participării şi la a 3-a etapă, în cazul în care nu au participat la primele două. În 1 august vor fi afişate locul de desfăşurare a probelor de aptitudini care se vor desfăşura între 1 şi 3 septembrie 2014. Între 4 şi 5 septembrie îşi vor găsi loc la liceu ultimii elevi ce au absolvit gimnaziul.

Important de reţinut că absolvenţii de clasa a VIII-a care împlinesc 18 ani se pot înscrie doar la învăţământ seral sau la cel cu frecvenţă redusă.

Sursa foto: https://www.academiacatavencu.info

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

A sunat clopoțelul pentru elevii din Timiş! Peste 100.000 de copii din judeţ, încep astăzi şcoala!

Aproximativ 3 milioane de elevi și preșcolari au început astăzi școala. Peste 100.000 sunt...

O noua linie de transport scolar la Timisoara. Apare traseul S11!

Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) a anunțat, cu puțin timp în urmă, că...

Liceul Vlad Tepes din Timisoara are sase noi sali de clasa, la debut de an scolar

Elevii liceului ”Vlad Țepeș” din Timișoara încep noul an școlar într-un număr mărit de...