Erori la proiectul de modernizare a malurilor Begăi. Vor fi tăiați copacii!

- Advertisement -

Primarul Nicolae Robu a explicat că la proiectul de reabilitare a malurilor Begăi s-au făcut erori de proiectare, pentru că s-a încercat și integrarea copacilor. De aceea, explică primarul aleile sunt foarte înguste și între ele și pistele de bicicliști a rămas un spațiu de pământ de câțiva zeci de centimetri. Soluția oferită de edil? Se vor tăia arborii bătrâni care încurcă modernizarea, iar în locul fiecăruia vor fi plantați alți 15 pomi, dar deocamdată nu știm dacă tot pe malul Begăi sau în altă parte:

„La malurile Begăi sunt nemulțumit că pe anumite porțiuni aleile pietonale sunt foarte înguste. De asemenea, între aleile pietonale și pistele de bicicliști există mici fâșii de câteva zeci de centimetri de pământ datorită faptului că din loc în loc mai există câte un arbore. Acei arbori sunt și bătrâni și sunt amplasați unde încurcă, așa că trebuie ămbunătăți proiectul prin mutări aduse. Evident că acolo unde vor trebui tăiați anumiți arbori se impune să plantăm mult mai mulți în loc. Eu am venit cu acest angajament că pentru fiecare pom tăiat va trebui să plantăm cel puțin 10. Până acum am plantat cel puțin 15 pentru fiecare pom care a trebuit să fie tăiat.”

Edilul a cerut înțelegerea celor care nu doresc tăierea acelor arbori. În opinia lui, majoritatea pomilor care vor fi tăiați sunt bătrâni și au durata de viață expirată. Robu a mai cerut locuitorilor să nu se cramponeze de anumiți pomi datorită istoriei pe care aceștia o au. Dacă sunt prea bătrâni, pot pune în pericol viața oamenilor. Acum câteva zile, când când vântul a bătut cu forță în Timișoara, un arbore din Piața Libertății s-a prăbușit peste bustul lui Decebal, iar statuia s-a spart.

„Trebuie să fim înțelepți și să nu ne cramponăm de un anumit pom care este, datorită istoriei pe care o are, într-o anumită poziție total nepotrivită astăzi sau să lăsăm pomi îmbătrâniți care oricând se pot prăbuși până când chiar se prăbușesc natural. S-a întâmplat natural acum la vântul puternic pe care l-am avut în week-endul trecut ca un pom să se prăbușească peste statuia lui Deceba și să o distrugă, e păcat că s-a întâmplat. Statuia va fi restaurată și pusă înapoi. Dar ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi fost victime ? Lucrurile sunt clare, unii pomi au o durată de viață expirată și trebuie înlocuiți însă trebuie să facem astfel încât în urma intervențiilor noastre de modernizare, înfrumusețare și funcționalizare a orașului ca numărul de pomi din Timișoara să crească foarte mult, cel puțin în raportul de 10 la 1.”

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=zi3NAavPU8s&feature=youtu.be]

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img