Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEconomieEuro a încheiat săptămâna la 4,46 lei

Euro a încheiat săptămâna la 4,46 lei

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

La începutul intervalului, cursul euro a fost stabilit la 4,4407 lei, pentru a creşte miercuri la 4,4503 lei. A doua zi a urmat o scădere la 4,4434 lei, iar finalul săptămânii a fost negativ, media urcând la 4,4498 lei. Piaţa valutară s-a deschis vineri la 4,4450 lei, aversiunea faţă de risc şi volumele de transfer reduse având ca efect o creştere a euro până la un maxim al ultimelor de trei săptămâni şi jumătate de 4,4630 lei. Pe finalul şedinţei tranzacţiile se realizau la 4,4560 – 4,4590 lei.

Cursul euro ar putea reveni astăzi spre 4,44 lei, după ce vineri seară, miniştrii de finanţe din zona euro (Eurogrupul) au anunţat că au ajuns la un acord cu Atena asupra prelungirii ajutorului financiar pentru o perioadă de patru luni. Grecia urmează să prezinte astăzi un plan referitor la reforme structurale ale economiei şi societăţii, precum lupta împotriva fraudei fiscale sau combaterea corupţiei. Rezolvarea dosarului grec rămâne unul încurcat în condiţiile în care noul guvern de stânga de la Atena, a promis în campania electorală că va renunţa la planul de salvare în valoare de 240 de miliarde de euro şi la măsurile de austeritate nepopulare.

Dolarul american a început perioada la minimul de 3,8911 lei şi a încheiat-o la 3,9243 lei, mai jos cu circa 7,40 bani faţă de maximul atind în 23 ianuarie.

Moneda helvetă, care s-a depreciat faţă de euro până la 1,08 franci, a scăzut în perioada analizată de la 4,1895 la 4,1225 lei, pentru ca vineri cursul să fie stabilit la 4,1288 lei, mai jos cu 45,3 bani comparativ cu maximul istoric de 4,5813 lei, atins acum patru săptămâni.

Perechea euro/dolar a fluctuat într-un culoar de circa 1,5%, cea mai agitată zi fiind cea de la finalul perioadei, când tranzacţiile s-au realizat între 1,1280 şi 1,1429 dolari, iar pieţele americane au închis la 1,1381 dolari. Revenirea euro către pragul de 1,14 dolari, este consecinţa anunţului referitor la prelungirea planului de ajutor financiar al Greciei.

Reamintim că în data de 26 ianuarie euro a scăzut la minimul ultimilor 11 ani, de 1,1098 dolari. Cotaţiile ar putea scădea spre acest nivel de luna viitoare, având în vedere că atunci BCE va începe să injecteze lunar în pieţe 60 miliarde de euro, în cadrul unui program care se va derula, cel puţin, până în septembrie 2016.
Pentru scadenţa de luna viitoare, euro s-a tranzacţionat în piaţa futures de la Sibiu între 1,1366 şi 1,1405 dolari.

Analiza cuprinde perioada 16 – 20 februarie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Batalion disciplinar! Poliția Locală Timișoara, centru de reeducare și reprofesionalizare pentru avertizorii publici, incomozi administrației Dominic Fritz

Până să sară cu comentariile în online, mereu din spatele unor conturi false, micuții...

Cuiul lui Pepelea! UMF Timișoara face salturi mortale ca sa privatizeze sănătatea bănățenilor, chiar sub nasul ministrului Alexandru Rafila

În numele autonomiei universitare și a unei modificări legislative, făcute pe genunchi și noaptea...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Posta Romana linisteste pensionarii: Pensiile vin intre 10 si 20 ianuarie 2020

Compania Naţională Poşta Română informează că, în această lună, distribuirea pensiilor se va decala....

Sfaturi practice: Cum poti reduce costurile la energie cu ajutorul iluminatului inteligent

Becurile economice sau cu LED pot aduce economii anuale de până la 60 de...

DGASPC Timis organizeaza un nou curs de formare a asistentilor maternali profesionisti

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Timiş va organiza un nou...