Zeci de oameni care fuseseră invitați să participe marți seara, de la ora 19:00 la întâlnirea cu președintele ales al României, Klaus Iohannis, dar și să asiste la Concertul susținut de Corul Naţional ”Madrigal”, au rămas în afara Operei Române din Timișoara datorită organizării execrabile și a excesului de zel dovedit din nou de jandarmii timișoreni. Majoritatea celor care nu au apucat să intre, deși aveau invitațiile în mână erau revoluționari ai diferitor asociații.

După ce viitorul președinte al țării a intrat, cu greu la rându-i datorită mulțimii curioase de a-l întâlni, o mare parte dintre invitați, deși aveau invitația în mână, s-au trezit cu ușile trântite în nas, iar în fața acestora s-au ”postat” câțiva jandarmi care să nu mai permită accesul în interiorul clădirii Operei timișorene.

Invitații au recurs la apeluri telefonice către diverse persoane care au apucat să intre, iar după îndelungi ”negocieri” accesul unora dintre ei a fost posibil. Între cei rămași pe din-afară s-a aflat și reporterul Vocea Timișului, care a surprins desfășurarea evenimentelor în format video, înregistrare pe care o puteți urmă mai jos, asta deși unul dintre jandarmi i-a cerut, ilegal desigur, să înceteze să mai filmeze, totul după legi numai de dumnealui știute!

De menționat este faptul că după ce a ajuns în sală, reporterul nostru a constatat cu stupoare că la nivelul primului nivel al sălii, o serie de scaune au rămas neocpuate, însă asta tot de organizare ținea.

Un alt incident care i-a avut în prim-plan pe revoluționarii din Timișoara s-a petrecut la intrarea în Catedrala Mitropolitană, acolo unde, după ieșirea lui Klaus Iohannis din lăcașul sfânt, aceștia au încercat să intre pentru a aprinde câteva lumânări și pentru a se ruga în memoria eroilor căzuți la Revoluție. Acest drept le-a fost interzis inițial, când ușile Catedralei le-au fost închise în nas, însă după izbucnirea unui scandal, un preot a ieșit din Catedrală și a permis celor prezenți să pătrundă în interior, deși programul de vizitare s-ar fi încheiat.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.