Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Experimentul excentric al unui artist – 45 de zile, 45 de droguri, 45 de autoportrete FOTO

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Bryan Lewis Saunders, în vârstă de 45 de ani, s-a născut la Washington DC şi este cunoscut pentru activitatea sa artistică diferită, abstractă. Printre poezie, stand-up tragedy sau proiecte video, acesta a dezvoltat în 1995 o pasiune mai „neortodoxă”. Pe o perioadă de 25 de ani, Bryan a derulat un experiment centrat pe autoportete, folosindu-se pe sine ca şi cobai: acesta şi-a desenat propriul chip, după ce a consumat, pe rând, o gamă variată de droguri sau medicamente. Sub diferitele influenţe, stări şi percepţii, artistul a reuşit să surpinda viziunea pe care fiecare stupefiant în parte o creează. Aflat undeva la bariera dintre dependenţa şi creaţie, controversatul artist are peste 8.000 de astfel de lucrări în portofoliu.

„Drugs”, seria ce a luat naştere în 2001, conţine 45 de astfel de portrete. Aceasta a fost prezentată online şi a devenit virală în cel mai scurt timp. Într-un interviu al celor de la Huffingtonpost, Sauders a declarat că experimentul său a fost influenţat şi de petrecerea unei perioade în închisoare. ” Îmi place să vizualizez proiectul ca o ilustrare a experienţelor, o formă de artă, ceva mai mult decât doar imagini ale unui drogat. Dintre cele peste 8.600 de portrete realizate de mine, doar 50 sunt sub făcute sub influenţa. Tot timpul am participat la actul creator ce implică ideea de durere. Spre exemplu, o dată mi-am cusut gura pentru proiectul unui student la fotografie”. De la ciuperci halucinogene şi absinth, cocaină, haş, marijuana şi până la o serie de tot felul de pastile cu efecte psihoactive, artistul a surprins în detaliu viziunile.

Pentru mai multe: bryanlewissaunders.org/drugs/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Politia Locala descopera numarul ”ingrijorator” de drogati din parcurile Timisoarei

Cinci tineri au fost depistați de polițiștii locali consumând substanțe interzise pe o bancă,...

Politistii din Timis, actiuni de prevenire in scoli

Prevenirea şi combaterea infracţionalităţii reprezintă atribute esenţiale ale activităţii Poliţiei, iar aproprierea de comunitate...

Barbat prins de jandarmi cu droguri in masina, la Igris, pe malul Timisului

Duminică, 21 octombrie 2018, jandarmi din cadrul Grupării Mobile Timișoara au depistat, pe timpul...