AcasăStiriSocialExperimentul excentric al unui artist - 45 de zile, 45 de droguri,...

Experimentul excentric al unui artist – 45 de zile, 45 de droguri, 45 de autoportrete FOTO

Bryan Lewis Saunders, în vârstă de 45 de ani, s-a născut la Washington DC şi este cunoscut pentru activitatea sa artistică diferită, abstractă. Printre poezie, stand-up tragedy sau proiecte video, acesta a dezvoltat în 1995 o pasiune mai „neortodoxă”. Pe o perioadă de 25 de ani, Bryan a derulat un experiment centrat pe autoportete, folosindu-se pe sine ca şi cobai: acesta şi-a desenat propriul chip, după ce a consumat, pe rând, o gamă variată de droguri sau medicamente. Sub diferitele influenţe, stări şi percepţii, artistul a reuşit să surpinda viziunea pe care fiecare stupefiant în parte o creează. Aflat undeva la bariera dintre dependenţa şi creaţie, controversatul artist are peste 8.000 de astfel de lucrări în portofoliu.

„Drugs”, seria ce a luat naştere în 2001, conţine 45 de astfel de portrete. Aceasta a fost prezentată online şi a devenit virală în cel mai scurt timp. Într-un interviu al celor de la Huffingtonpost, Sauders a declarat că experimentul său a fost influenţat şi de petrecerea unei perioade în închisoare. ” Îmi place să vizualizez proiectul ca o ilustrare a experienţelor, o formă de artă, ceva mai mult decât doar imagini ale unui drogat. Dintre cele peste 8.600 de portrete realizate de mine, doar 50 sunt sub făcute sub influenţa. Tot timpul am participat la actul creator ce implică ideea de durere. Spre exemplu, o dată mi-am cusut gura pentru proiectul unui student la fotografie”. De la ciuperci halucinogene şi absinth, cocaină, haş, marijuana şi până la o serie de tot felul de pastile cu efecte psihoactive, artistul a surprins în detaliu viziunile.

Pentru mai multe: bryanlewissaunders.org/drugs/

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

15,745FaniÎmi place
538CititoriConectați-vă
163CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
186CititoriConectați-vă
48,300AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente