Piraeus-Bank

Conform AFP, grecii de la Piraeus Bank, instituție bancară care se găsește și pe piața din România, ”pentru a uşura situaţia clienţilor îndatoraţi care au venituri foarte reduse din cauza crizei”, banca lansează un ”program de remitere şi de restructurare” a datoriei lor cu scopul de a ”lupta împotriva crizei umanitare”, se arată într-un comunicat remis de creditor.

Bancherii cofirmă că asta ar echivala cu ”ştergerea a 100% din datoriile de până la 2.000 de euro vizând împrumuturi pentru consum şi carduri de credit”, conform aceleiași surse. Instituția bancară propune, astfel, o ”îngheţare a împrumuturilor imobiliare şi o ştergere a dobânzilor” pentru aceste împrumuturi ale debitorilor săi din Grecia, aflaţi în dificultate.

De aceste măsuri vor beneficia clienţii băncii care vor fi incluşi în noul program de ajutoare sociale lansat de guvernul grec. Acest program, care a fost prima lege votată de noua majoritate a stângii radicale, prevede în special sprijin financiar pentru cei mai săraci, ajutoare alimentare şi locuinţe pentru a face faţă ”crizei umanitare” generate de şase ani de recesiune prin care a trecut ţara până acum, potrivit uneia din temele de bază ale campaniei stângii. Dosarele solicitanţilor au început să fie primite de administraţii în această săptămână şi primele vărsări de bani sunt prevăzute să aibă loc în iunie, scrie stiripesurse.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here