Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Falsificatorii de carduri din Timiș, ”călcați” de polițiștii de la Crima Organizată! Cum operau INFRACTORII

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Mehedinţi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova şi Timişoara şi Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi, Hunedoara şi Buzău au efectuat, miercuri, 1 aprilie 2015, un număr de 11 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Timiș, Mehedinţi, Dolj, Hunedoara și Buzău, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat constituit în vederea săvârşirii de infracţiuni din domeniul criminalităţii informatice.

Oamenii legii suspectează membrii acestei grupări infracționale că în perioada 2013-2014, mai multe persoane s-au constituit într-un grup infracţional organizat care a acţionat, pe raza judeţelor Timiș, Hunedoara, Mehedinţi, Dolj și Buzău, având ca scop săvârșirea unor infracțiuni contra siguranței și integrității sistemelor și datelor informatice.

Conform datelor făcute publice azi de procurorii DIICOT, o parte din membrii grupării, prin fals informatic dar și prin folosirea unor programe informatice, au obținut în mod ilegal date confidențiale de tip bancar, aplicații de comerț electronic (Ebay sau PayPal) sau informații referitoare la carduri de credit, folosind tehnici de manipulare a datelor identității unei persoane sau a unei instituții.

După ce aceste date erau obținute prin accesul fără drept la sisteme informatice, membrii grupării comercializau pe diferite pagini web atât programe informatice care acordau dreptul de acces la diferite servere (SellVNC, RDP, ROOT, DUMPS, CC) dar și date confidențiale bancare, obținute în mod fraudulos.

În acest timp, alți membri ai grupării infracționale, prin folosirea datelor obținute de pe cărțile de credit (user, parolă, număr carte de credit, dată expirare, cod de verivicare-CVV2 şi codul fiscal) au efectuat operațiuni financiare în mod fraudulos prin încărcarea sau descărcarea unor instrumente de plată electronică precum şi transferuri de fonduri prin utilizarea datelor de identificare ce permit utilizarea unor astfel de instrumente de plată electronică.

Prin activitatea infracțională desfășurată gruparea infracțională a prejudiciat serverele unor companii naționale și internaționale de telefonie, furnizori de servicii de plată prin internet, companie de servicii financiare, operator din domeniul serviciilor poștale dar și servere guvernamentale din Australia și Columbia. Din investigaţiile efectuate până în prezent, exista suspiciunea că în perioada 2013-2014, prin acest mod de operare, prejudiciul produs în cauză este de 4.500.000 de dolari.

La sediul DIICOT Mehedinţi vor fi aduse, în vederea audierii, un numar de 10 persoane. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii. Acţiunea a fost realizată cu sprijinul organelor de poliție din cadrul I.P.J. Mehedinți şi jandarmi din cadrul I.J.J. Mehedinți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Percheziții DIICOT – 7 descinderi domiciliare și la sediile de firmă a 3 suspecți cercetați pentru acces ilegal la un sistem informatic

În acest moment, pe raza municipiului Timișoara sunt în derulare o serie de activități...

Percheziţii în Timiş şi Caraş-Severin, la trei medici care au eliberat 8.000 de certificate de vaccinare false!

În această dimineață, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara – Serviciul de...

DNA a descins la Primăria Timşoara! Acnhetatorii fac cercetări într-un dosar cu fapte asimilate celor de corupție

Percheziţii la Primăria Timişoara, în această dimineaţă! Procurorii DNA ar fi descins în biroul...