Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriCulturăFEST-FDR 2014 continuă. Ziua a doua a fost electrizantă şi "acrobatică"

FEST-FDR 2014 continuă. Ziua a doua a fost electrizantă şi „acrobatică”

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Aseară de la ora 19:00,în Sala 2, timişorenii au asistat la un spectacol de dans contemporan şi stand-up comedy cu Răzvan Mazilu şi Dan Badea. Nici unul, nici altul nu mai au nevoie de prezentare. Un spectacol care i-a „prins” şi i-a surprins atât pe spectatorii de teatru ca şi pe cei familiari cu dansul, sau cu spectacolul de stand-up comedy. Cu toţii au trăit din plin fiecare clipă de dans sau, după caz, de glumă. ”E un spectacol după care, la final, te dor palmele de la aplauze. Şi vrei neaparat să îl revezi. Imediat, dacă se poate”, ne-a spus Mirela, una din tinerele care s-au aflat în public.

„Iniţial mi-a fost greu să cred că muzica lăutărească poate fi folosită într-un context atât de diferit, cum este spectacolul de teatru, dar Mazilu te surprinde de fiecare dată”, a mărturist Dorin, un bărbat în vârstă de 53 de ani care a savurat şi el evenimentul de la prima la ultima secundă.

„Şaraiman a apărut dintr-o senzaţie personală, resimţită ca un gând rece, pe care ai vrea să îl alungi repede, şi anume aceea a ratării unor evenimente din viaţa mea, a noastră, a celor care am ales să trăim în România. Ştiu, mi s-a spus de nenumărate ori că eu nu am de ce să simt asta, pentru că sunt un artist împlinit, însă nu ai cum să nu te întrebi cum ar fi arătat viaţa ta dacă ai fi făcut cu totul alte alegeri în diferite momente, alegeri deopotrivă personale şi profesionale. Împreună cu artistul de stand-up comedy Dan Badea şi inspiraţi de muzica lăutărească autentică, încercăm, cu foarte mult umor, să lansăm nişte intrebări şi, eventual, să găsim nişte răspunsuri”, mărturiseşte însuşi omul care a avut viziunea acestui spectacol, Răzvan Mazilu.

Artişti în aer cu Grupo Puja!

Din sala de teatru, dintr-o atmosferă în care s-a vorbit, în glumă, pe muzica Romicăi Puceanu, despre aproape orice, ca într-un fel de radiografie comică a lumii, publicul s-a ”mutat” în Piaţa Victoriei, unde, în faţa Teatrului Naţional, a înţeles la ce poate folosi şi ce treabă are cu teatrul o macara–gigant cu un braţ lung de 50 de metri. „Inspirat din lumile subterane ale lui Lewis Carroll, Do Do Land este un spectacol ce se desfăşoară pe mai multe niveluri, şi care păstrează ceva din Alice şi toate celelalte sensuri şi senzaţii izvorâte din Ţara Minunilor – Do Do Land. Dar de ce Do Do Land? Ludwig Carroll Dodgson (Lewis Carroll) avea o problemă de vorbire, astfel că, atunci când se prezenta, spunea “Bună ziua, numele meu e Do Do Do Dodgson”. În glumă, cunoscuţii îi spuneau Do Do. Când a scris Alice, a decis că vrea să fie unul dintre personaje, astfel că apare în carte ca pasărea Do Do. Acrobaţiile aeriene, simplitatea, muzica live şi interacţiunea cu publicul, un concept dramaturgic inovator şi nenumărate alte elemente vizuale sunt doar câteva dintre minunile din magicul tărâm Do Do”, ne spun realizatorii spectacolului.

Cu nouă artişti acrobaţi în aer, cinci muzicieni pe scenă, ideea lui Martín Herrero, Gastón Iungmann, Sara Serrano, Luciano Trevignani, Cristián Weidmann, după Alice în Ţara Minunilor de Lewis Carroll, Do do Land a ţinut cu sufletul la gură o Piaţă a Victoriei plină-ochi. Astăzi seară, spectacolul se joacă din nou, de la ora 22:00.

foto: Adrian Pîclişan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe față! Primăria Giroc s-a luptat din greu să legalizeze intabularea caselor înșiruite din extravilan ale SC Minda & Mimo SRL, în ciuda deciziei...

Povestea de azi este una extrem de simplă și își are începuturile în primăvara...

Ca-n Poliția Română! Sub nasul agentului Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, studenta eminentă Denisa Tîrziu l-a iubit pe un cetățean...

Și, evident, subofițerul Inspectoratului de Poliție Timiș n-a mirosit absolut nimic. Nici că iubita...

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Targul de Craciun din Timisoara are patinoar uriaș! Vezi programul complet!

Târgul de Crăciun din Timişoara aduce, în acest an, un amplu program artistic pe...

FOTO Centrul Timisoarei, ticsit cu noi cosuri de gunoi scumpe! Sunt si patru in 50 de metri

Municipalitatea timișoreană a cumpărat peste 50 de coșuri de gunoi ”estetice” destinate zonelor pietonale...

Targul de Pasti din Timisoara se deschide maine. Vezi PROGRAMUL!

Târgul de Paști organizat de municipalitatea timișoreană se deschide, oficial, vineri după-masă și va...