Festivalul Dovleacului care va avea loc la Kikinda face ca Punctul de Trecere a Frontierei Lunga să fie deschis temporar în zilele de 10 și 11 octombrie 2015 și pe timpul nopții. La solicitarea autorităților publice locale sârbe și române, cu aprobarea Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Române, cei care doresc să treacă dintr-o parte în cealaltă a graniței o pot face și între orele 22.00 și 2.00.

Trecerea graniței spre Serbia de către cetățenii români se poate face în baza unui document de călătorie valabil, carte de identitate sau pașaport. Cei care se află în posesia buletinelor de identitate vechi nu pot trece granița. De asemenea, polițiștii de frontieră vor permite ieșirea din țară a cetățenilor români minori numai dacă sunt însoțiți de o persoană fizică majoră, în următoarele cazuri: în situația în care călătorește în străinătate însoțit de ambii părinți, dacă este însoțit doar de unul dintre părinți, acesta trebuie să facă dovada faptului că minorul i-a fost încredințat prin hotărâre judecătorească; dacă este însoțit de o altă persoană fizică majoră i se permite ieșirea în aceleași condiții, numai dacă persoana însoțitoare prezintă declarație a ambilor părinți.

Însoțitorii minorilor, alții decât părinții, vor trebui să prezinte la ieșirea din țară și cazierul judiciar.

Foto: vacantareusita.ro

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.