Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

” Nu am fost autorizat să iau mită”. Vezi cine a șocat instanța care judecă lotul Moravița II cu acest răspuns.

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer senin
12.9 ° C
13.9 °
9 °
68 %
6.2kmh
0 %
vin
17 °
sâm
17 °
Dum
5 °
lun
2 °
mar
5 °

Investigatorul Vodă și-a început declarația afirmând că a fost autorizat să lucreze ca investigator acoperit începând cu data de 03.09.2010 la SPF Deta și din 10.10.2010 la PTF Moravița. A omis totuși să spună că el de fapt a început să lucreze încă din 15.08.2010 la SPF Deta, doar că atunci nu avea Autorizarea procurorului. Mai departe a arătat că imediat ce a ajuns la Moravița a observat că toții funcționarii de acolo erau ca o familie când se hotărau să permită introducerea țigărilor în țară și că aveau un mecanism foarte bine pus la punct pentru aceasta, mecanism care a fost evidențiat și în declarațiile lui date anterior în fața procurorului și ulterior redat în Rechizitoriu. Acest aspect este ușor de contrazis deoarece din primele ture (așa cum reiese din înregistrările în mediul ambiental efectuate chiar de el) un coleg i-a spus” asta e tura pe care nu se lucrează, nu intră țigări, asta e tura monitorizată”. Președintele Completului de Judecată a vrut să afle dacă era vreun Șef care lua inițiativa pentru a permite introducerea țigărilor în țară. Investigatorul a spus că nu era o persoană anume și că orice șef ar fi putut să ia o astfel de decizie. Președintele Completului a plusat și a vrut să afle dacă era totuși un lider peste aceștia, un șef mai mare, iar investigatorul a răspuns:” Eu personal nu am reușit să probez că în spatele activităților de introducere a țigărilor în țară se aflau persoane cu funcții importante”. Aceste răspunsuri conduc la ideea că nu a existat un grup infracțional organizat așa cum au insinuat procurorii în rechizitoriu.
” Nu am încurajat colegii polițiști să permită accesul în țară cu țigări și nici nu i-am determinat” a mai afirmat investigatorul, dar și această afirmație este contrazisă de înregistrările ambientale efectuate chiar de el.
Nu-mi aduc aminte de situații în care colegii polițiști să nu permită mașinilor cu țigări să intre în țară”, dar cu toate acestea înregistrările ambientale l-ar putea face să-și amintească de acele situații.
Când a fost întrebat despre o situație în care șeful de sector a dat dispoziție ca el să nu mai lucreze în Punctul de Trecere a Fontierei a răspuns:” A existat o situație în care șeful SPF Șaptebani Cristinel a dat dispoziție ca eu să nu mai fiu repartizat pe postul de la Intrare control fizic auto. Nu este adevărat că eu aș fi luat legătura cu altă persoană pentru a-l determina pe Dl Șaptebani să revină asupra dispoziției. Precizez că am comunicat procurorului decizia luată de șeful de sector.
” Eu de regulă primeam sumele de bani de la șeful de tură al poliției de frontieră” a mai afirmat, dar cum regula e făcută pentru că a fi încălcată noi știm că el a primit bani și de la mai mulți lucrători vamali și de la unele persoane care tranzitau PTF Moravița. Răspunsul investigatorului Vodă care a șocat a fost” Nu am fost autorizat să iau bani cu titlu de mită”, acest fapt însemnând că și-a depășit atribuțiile pentru care a fost autorizat.
” Nu consider că am fost favorizat în sensul de a primii sume de bani mai mari decât colegii mei” a mai afirmat investigatorul, dar din studierea proceselor-verbale întocmite chiar de el rezultă contrariul.

Urmărește-ne pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare