FOTO Mic parc cu loc şi echipamente de joacă pentru copiii din Zona Dâmboviţa, dat în folosinţă de edilul Timişoarei

- Advertisement -

Careul format de strada Intrarea Iorgovanului nr.1-3 cu strada Lacului nr. 34-36, strada Cerceilor şi Bd. Dâmboviţa nr. 59-63, pe o suprafaţă de peste 1.200 mp a fost transformat în exact două luni de zile într-un parculeţ de toată frumuseţea.

Aşa cum a promis încă din campania electorală, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, pare a se ţine de cuvânt, din acest punct de vedere cel puţin. Spaţiile virane ce se află în proprietarea statului sau a administraţiei locale vor fi trwansformate rând pe rând, în funcţie de necesităţile perimetrului sau zonei, în parcuri şi locuri de joacă pentru copii, spaţii verzi sau chair parcări. Ei bine, acesta este tocmai unul dintre aceste spaţii.

„Acesta este un obiectiv pe care locuitorii din zonă l-au solicitat Primăriei încă din urmă cu 12 ani. Rugăminţile lor au ajuns la noi şi în luna septembrie am demarat aceste lucrări, iar acum am putut face inaugurarea. Se poate remarca faptul că există o amenajare cu diverse echipamente şi dotări pentru joacă. Sunt bănci în zonă, sunt plantaţi arbuşti şi diverse plante, astfel încât tot acest spaţiu dintre blocuri să arate civilizat, iar oamenii să se poată bucura de el. S-a putut remarca bucuria celor care locuiesc aici, în primul rând bucuria copiilor, care sunt foarte mulţi în această zonă” a declarat Nicolae Robu la inaugurarea de miercuri.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat pe data de 15 septembrie 2013, dată la care au demarat lucrările de amenajare a locului de joacă şi care au ca termen de finalizare, data de 22 noiembrie 2013. Amenajarea locului de joacă constă în amplasarea unor echipamente de joacă pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 şi 14 ani, respectiv: un tobogan drept dublu, un tobogan tubular, figurine pe arc tip albinuţe, leagăn dublu, leagăn tip cuib de pasăre, complex de joacă Marguerite, căţărătoare con cu frânghii şi groapă de nisip.

Nici posesorii de animale de companie nu au fost uitaţi, chiar dacă aceştia ignoră, în general spaţiile destinate câinilor şi pisicilor. Pentru patrupede a fost amenajată o canisită pe o suprafaţă de 56 mp, locaţia beneficiind pe timp de noapte de corpuri de iluminat.

S-au plantat grupuri de conifere şi arbuşti foioşi din mai multe speci, dar şi arbori foioşi ornamentali prin flori, coloritul scoarţei şi al frunzelor. Executantul lucrării a montat şi 773 mp de gazon rulat de mare densitate. Pentru dezvoltarea armonioasă a materialului dendrologic s-a instalat un sistem de irigat, în timp ce suprafaţa de protecţie de 256 mp la echipamentele de joacă a fost acoperită cu tartan.

Valoarea investiţiei este de 334.537,00 lei la care se adaugă TVA.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare