Transfer aeroport
11.4 C
Timișoara
24-feb.- 2020
Transfer aeroport

Fundaţia „Pentru Voi” organizează un curs de calificare gratuit pentru persoanele cu dizabilităţi. Acesta începe vineri şi are loc la Centrul de zi „Împreună”

Articole Populare

România nu mai are două șosele spectaculoase! A fost inaugurat TransRarăul- a treia minune ”asfaltată” a țării VIDEO

Transrarăul este șoseaua din munţii Moldovei, care face legătura dntre Valea Bistriţei, de la Chiril şi Valea Moldovei, la...

VIDEO! Timişoara, invadată de ţepari care se dau reprezentanţi Enel. Vezi cum actioneaza

Atenţie mare cui deschideţi uşa şi ce acte semnaţi! Mai mulţi locuitori din Cartierul Plopi din Timişoara s-au trezit...

Incident grav la Timișoara, țiganii fac legea cu pistolul. Polițiștii Secției 2 au mușamalizat incidentul

Incident grav, la o spălătorie din oraș, situată la intersecția străzii Ștefan cel Mare cu strada Eroilor. Atât un...
Voceahttps://www.voceatimisului.ro/
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro
- Advertisement -

21 persoane cu dizabilităţi intelectuale şi asociate din Regiunea de Vest vor participa în perioada august – octombrie 2013 la un curs de calificare în ocupaţia de lucrător în cultura plantelor. Cursul este gratuit şi acreditat de C.N.F.P.A.

Conform A.N.P.H., 95.34% din persoanele cu dizabilităţi din România nu au un loc de muncă. Cea mai mare parte din ei locuiesc cu părinţii şi au ca principală sursă de venit indemnizaţia de handicap sau pensia de invaliditate. Conform aceleiaşi surse, în martie 2013, numărul persoanelor cu dizabilităţi mentale angajate în muncă (763) reprezenta un procent de 0.82% din totalul adulţilor cu dizabilităţi mentale neinstituţionalizaţi, cu vârsta cuprinsă între 18-60 ani (92,560).

Cursurile de specializare şi calificare, ca şi educaţia, au o mare importanţă pentru angajarea în muncă a persoanelor cu dizabilităţi. În 2008, 10.1% din adulţii cu dizabilităţi din U.E. şi doar 1.5% din cei din România au urmat cursuri de formare (conform epp.eurostat.ec.europa.eu).

„Persoanele adulte cu dizabilităţi intelectuale cu care lucrăm noi au fost excluse din şcoli şi nu au beneficiat de educaţie. De aceea, şansele lor de a se angaja sunt diminuate. Pe de altă parte, educaţia permanentă pentru acest grup dezavantajat e aproape inexistentă, cursurile de calificare în puţinele meserii care pot fi deprinse de persoane cu dizabilităţi intelectuale nefiind accesibile acestora. În premieră pentru zona de vest a ţării, demarăm un curs de calificare în limbaj uşor de înţeles şi cu o programă accesibilă persoanelor cu retard mental. Sperăm ca acest curs să fie un succes şi un model de bună practică” a declarat Laila Onu, director executiv al Fundaţiei.

În acest context, Fundaţia „Pentru Voi” este unul dintre puţinii furnizori de servicii de suport pentru angajarea în muncă a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale. Pentru a creşte şansele de angajare în muncă a acestor persoane dezavantajate, Fundaţia s-a acreditat pentru furnizarea de cursuri de calificare în ocupaţia de lucrător în cultura plantelor. Programa este predată în format uşor-de-înţeles, adaptată persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, iar modulul de practică este realizat în grădina terapeutică pe care organizaţia o deţine de 14 ani şi de care se ocupă, cu scop terapeutic şi lucrativ, beneficiarii acesteia. Cursul demarează vineri, 23 august 2013 şi se va desfăşura la Centrul de zi „Împreună” al Fundaţiei „Pentru Voi”, situat pe strada Ion Slavici, la nr. 47, din Timişoara.

Organizaţia este în curs de acreditare şi pentru un program de iniţiere în comunicare, la care vor participa 20 persoane cu dizabilităţi intelectuale şi asociate, tot din Regiunea de Vest.

- Advertisement -
- Advertisement -Transfer aeroport

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Urmăriți-ne!

13,697FaniÎmi place
501CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
39,800AbonațiAbonați-vă
Galla Events

TIMISUL DE IERI

Bastionul Maria Theresia, fâşie de istorie

Rădăcinile bastionului se adâncesc până în secolul al XVIII-lea. Fiind primul construit, undeva în jurul anului 1732, din cele...