ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Fundaţia „Pentru Voi” organizează un curs de calificare gratuit pentru persoanele cu dizabilităţi. Acesta începe vineri şi are loc la Centrul de zi „Împreună”

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

21 persoane cu dizabilităţi intelectuale şi asociate din Regiunea de Vest vor participa în perioada august – octombrie 2013 la un curs de calificare în ocupaţia de lucrător în cultura plantelor. Cursul este gratuit şi acreditat de C.N.F.P.A.

Conform A.N.P.H., 95.34% din persoanele cu dizabilităţi din România nu au un loc de muncă. Cea mai mare parte din ei locuiesc cu părinţii şi au ca principală sursă de venit indemnizaţia de handicap sau pensia de invaliditate. Conform aceleiaşi surse, în martie 2013, numărul persoanelor cu dizabilităţi mentale angajate în muncă (763) reprezenta un procent de 0.82% din totalul adulţilor cu dizabilităţi mentale neinstituţionalizaţi, cu vârsta cuprinsă între 18-60 ani (92,560).

Cursurile de specializare şi calificare, ca şi educaţia, au o mare importanţă pentru angajarea în muncă a persoanelor cu dizabilităţi. În 2008, 10.1% din adulţii cu dizabilităţi din U.E. şi doar 1.5% din cei din România au urmat cursuri de formare (conform epp.eurostat.ec.europa.eu).

„Persoanele adulte cu dizabilităţi intelectuale cu care lucrăm noi au fost excluse din şcoli şi nu au beneficiat de educaţie. De aceea, şansele lor de a se angaja sunt diminuate. Pe de altă parte, educaţia permanentă pentru acest grup dezavantajat e aproape inexistentă, cursurile de calificare în puţinele meserii care pot fi deprinse de persoane cu dizabilităţi intelectuale nefiind accesibile acestora. În premieră pentru zona de vest a ţării, demarăm un curs de calificare în limbaj uşor de înţeles şi cu o programă accesibilă persoanelor cu retard mental. Sperăm ca acest curs să fie un succes şi un model de bună practică” a declarat Laila Onu, director executiv al Fundaţiei.

În acest context, Fundaţia „Pentru Voi” este unul dintre puţinii furnizori de servicii de suport pentru angajarea în muncă a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale. Pentru a creşte şansele de angajare în muncă a acestor persoane dezavantajate, Fundaţia s-a acreditat pentru furnizarea de cursuri de calificare în ocupaţia de lucrător în cultura plantelor. Programa este predată în format uşor-de-înţeles, adaptată persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, iar modulul de practică este realizat în grădina terapeutică pe care organizaţia o deţine de 14 ani şi de care se ocupă, cu scop terapeutic şi lucrativ, beneficiarii acesteia. Cursul demarează vineri, 23 august 2013 şi se va desfăşura la Centrul de zi „Împreună” al Fundaţiei „Pentru Voi”, situat pe strada Ion Slavici, la nr. 47, din Timişoara.

Organizaţia este în curs de acreditare şi pentru un program de iniţiere în comunicare, la care vor participa 20 persoane cu dizabilităţi intelectuale şi asociate, tot din Regiunea de Vest.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore