Campionul Dani Corbeanu şi antrenorul său Miki Viel s-au întors din Olanda impresionați de ce au întâlnit acolo

- Advertisement -
Campionul naţional de kick-box, Daniel Corbeanu şi antrenorul său, Miki Viel, au revenit în România după un stagiu de pregătire cu cei mai importanţi sportivi şi antrenori ai acestui sport la nivel mondial. Albert Kraus, Alviar Lima şi Rico Verhoeven s-au numărat printre colegii de antrenament ai lui Corbeanu, iar alături de Viel, antrenor i-a fost şi legenda Dennis Krauweel.

Aşa cum vă informam în urmă cu mai bine de o săptămână, campionul naţional la kick-box, versiunea SFC, la categoria 71 de kilograme, Daniel Corbeanu, însoţit de antrenorul său de la M-Box Club Timişoara, Miki Viel, au fost „cantonaţi” în Olanda timp de o săptămână, perioadă în care sportivul a beneficiat de aportul şi cunoştinţele a doi antrenori, primul fiind Viel, în timp ce al doilea a fost legenda acestui sport, Dennis Krauweel.

Corbeanu a făcut pregătirea la Centrul Olandez Super Pro Amsterdam, condus de Krauweel şi a beneficiat de toate avantajele oferite de acest centru. „Am plecat cu gândul să învăţăm ceva de la profesioniştii din Olanda şi am făcut-o. Suntem pe drumul cel bun din ceea ce ne-au spus ei, unele lucruri sunt comune cu ceea ce învăţ eu aici, la Timişoara, de la Maestrul Miki, dar mai sunt şi mici lucruri de schimbat în antrenamente. A fost o experienţă foarte frumoasă” au fost primele cuvinte ale luptătorului timişorean.

Acesta a avut parte de antrenamente intense şi de şedinţe speciale de sparring, cu adversari mult mai celebri. „I-am cunoscut pe campionii Albert Kraus, Alviar Lima şi Rico Verhoeven, am făcut sparring cu ei, a fost o experianţă deosebită din toate punctele de vedere. Am făcut două antrenamente pe zi, în fiecare zi, toate fiind dure, iar meciurile de sparring se fac foarte puternic acolo, nu se menajează deloc. Asta face diferenţa între Olanda şi restul lumii, iar asta vrem să aducem şi noi aici, la Timişoara” a dezvăluit Corbeanu pentru Vocea Timişului.

Pregătit excelent şi fără nici un fel de probleme de sănătate, Corbeanu va fi nevoit să scadă în categorie pentru a începe lupta cu adversari din ce în ce mai puternici, din întregul circuit. „După acest stagiu, sunt mai bine pregătit din punct de vedere psihic şi vom rămâne să ne antrenăm în acelaşi mod, punând accent pe exerciţiile cardio, iar la următoarul meci, sper să am o condiţie fizică mult îmbunătăţită, ca urmare a îndrumărilor antrenorului Dennis Krauweel. Acesta mi-a recomandat să cobor puţin în greutate, voi lupta în continuare la 70 de kilograme, dar când voi lupta cu adversari de top, voi lupta la 67 de kilograme” a mai spus Daniel, care, referitor la acelaşi antrenor a adăugat: „Am făcut câteva şedinţe separate cu Dennis Krauweel – unul dintre cei mai buni antrenori din lume – iar după un antrenament m-a luat deoparte şi ne-a explicat atât mie cât şi Maestrului Miki Viel că la categoria 70 de kilograme, atât în ţară cât şi în afara ţării aş putea lupta cu oricine, dar nu pentru vârful categoriei, acolo voi putea face performaţă cu brio la 67 de kilograme. Când voi avea meciuri tari sau piramide puternice voi lupta de acum la 67 de kilograme”.

Referitor la următorul meci, cel programat pe 7 septembrie 2013, în Elveţia, Corbeanu nu ştie încă cine-i va fi oponent, dar ştie cu cretitudine în ce categorie va lupta. „Nu mi-am aflat încă adversarul pentur meciul următor, dar ştiu că nu va fi un adversar de top, va fi puternic în orice caz, iar eu voi lupta la categoria 70 de kilograme. Va fi o gală puternică, Super Pro va fi numele ei, însă vom putea da detalii mai multe în curând” a dezvăluit sportivul.

Şi antrenorul Miki Viel a ţinut să menţioneze, în stilu-i caracteristic câteva detalii ale stagiului de pregătire olandez. „Sunt nişte oameni super-fantastici, extrem de civilizaţi, de cuvânt. Diferenţa dintre noi şi ei e exact ca diferenţa dintre bănăţeni şi bucureşteni, de la cer la pământ. Nu sunt ca «miticii», când vin aici te pupă-n fund, iar când te duci la ei îţi spun că nu sunt acasă. Olandezii au venit aici, au fost bine primiţi, noi ne-am dus acolo şi ne-au primit exemplar. Ne-am antrenat la ei şi nu ne-au luat nici un ban, totul a fost din partea lor, inclusiv cantonamentul. Nu au figuri şi totuşi sunt nişte legende, şi Lima şi Kraus” a spus antrenorul lui Corbeanu.

Acesta ne-a dezvăluit şi o parte din secretele celebrului antrenor Dennis Krauweel. „Un deştept învaţă de la alt deştept. Dennis Krauweel lucrează cu fiecare elev separat, cu fiecare în alt stil. M-a dus până în Belgia, la un antrenament de-al lui Tyson Fury, mi-a arătat antrenamentele lui cu Rico Verhoeven, care luptă în Gala «Glory 11 Chicago», alături de Daniel Ghiţă, Gokhan Saki sau Anderson Silva şi am văzut cum lucrează. E un tip foarte inteligent, pregăteşte foarte bine sportivii la capitolul psihic. După fiecare antrenament ei mai stau să vorbească aproape o jumătate de oră, stă şi îi explică fiecărui sportiv, îi scoate în evidenţă fiecare punct forte, pentru a-l întări psihic mereu” a încheiat simpaticul Miki Viel.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare