Din 2014 Festivalul Vinului nu se mai organizează în zona stadionului Dan Păltinișanu, după ce ani la rând oamenii care locuies în blocurile și casele din apropiere s-au plâns către Primărie de zgomotul, mizeria și nesimțirea de care dădeau dovadă o parte dintre participanți, iar administrația locală a anunța că toate aceste evenimente care au ca loc de desfășurare platoul de la stadion se vor muta la Pădurea Verde, însă niciunul nu s-a mutat.
Unul dintre evenimentele ”mutate” în acest an a fost Festivalul Vinului, însă acesta nu a mai ”ajuns” până la Pădurea Verde, ci a fost ”oprit” din drum chiar în Parcul Rozelor – unul dintre cele mai frumoase parcuri din România. Acest fapt nu a lăsat indiferentă opinia publică, primul ”taxat” fiind chiar primarul Timișoarei, Nicolae robu, care a permis organizarea acestui eveniment în ”casa” familiei Muhle.
Unul dintre cei ”oripilați și întristați” care a și făcut public acest fapt este chiar colegul de partid al edilului-șef, Viorel Coifan. Vicepreședintele PNL Timiș a postat un mesaj dur cu referire la organizarea Festivalului Vinului în Parcul Rozelor, pe o rețea de socializare, unde critica vehement combinația de vile superbe de pe strada Trandafirilor ”atmosfera de bazar a unui târg din Orientul Mijlociu”.
Coifan a postat un text, intitulat ”Wilhelm Muhle și hamsia”, pe Facebook, unde și-a exprimat ”off-ul”.
”După mitingul din Piața Victoriei, m-am dus până în Parcul Rozelor curios fiind să văd ce înseamnă Festivalul Vinului în noua sa formulă organizatorică. Impresia? Ceea ce am văzut m-a oripilat și întristat în egală măsură. Pe frumoasa cândva stradă a Rozelor, normal flancată pe o parte de vilele proiectate de arh. Krausz (dar și de oribilitățile care găzduiesc pe mai tuciurii noștri concitadini) iar pe de alta de Parcul Rozelor, am plonjat direct în atmosfera de bazar a unui târg din Orientul Mijlociu. De o parte și de alta se aliniau chioșcuri cu de toate, începând cu poșete, pălării, argintării… și terminând cu tarabele unde sfârâiau mititeii, cărnurile de diverse soiuri, sarmale, șamd. Dar mirosul de hamsie – care o fi gustoasă pentru unii, dar nu are nimic de-a face cu bucătăria bănățeană – persistă cu înverșunare. Intrarea în Parcul Rozelor, ocupat vremelnic de timișorenii cu un carton cu mici într-o mână și cu paharul de plastic în alta, este străjuită de cei doi Muhle – tatăl și fiul – care au fost iscusiți peisagiști în arta grădinăritului. Și parcă am deslușit, imaginar, în ochii lor o sfâșietoare tristețe. Oare așa să fi ajuns Mica Vienă? Parfumul rozelor strivit de mirosul plebeu al hamsiei? Vin cu hamsie? Păstorel Teodoreanu s-ar cutremura.
În viermuiala de pe stradă, unei doamne din imediata mea vecinătate, i s-a furat portofelul din geantă. Nu o fi avut mare lucru în el, dar cu siguranță că buletinul și, probabil, câteva carduri tot erau. Bineînțeles nici urmă de comunitar căruia să i te adresezi.
Ce-i de făcut?
În primul rând organizarea unor astfel de evenimente să se facă la Muzeul Satului cu respectarea strictă a specificului. Adică, dacă este festivalul vinului, atunci nu au ce căuta alte categorii de comercianți. Doi, introducerea unui autobus suplimentar care să facă legătura dintre Bastion și Muzeul Satului ar scurta timpul de așteptare de la o oră la 30 de minute. Și, nu în ultimul rând, mai multă responsabilitate din partea consilierilor locali atunci când mai aprobă astfel de evenimente. Nu de alta, dar concurăm pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii și nu pentru vreun film despre Fanar!” a scris Viorel Coifan pe Facebook.