Gorghiu şi Robu, nemulţumiţi de finanţarea guvernamentală pentru Timiş. Ce spune senatoarea despre Sorin Grindeanu

- Advertisement -

A făcut o listă cu 15 proiecte cheie pentru Timișoara, însă nu a obținut finanțare pentru ele. Primarul capitalei Bantului, Nicolae Robu, este deranjat că nici cu premier timișorean lucrurile nu stau altfel decât în cazul fostelor guvernări şi că în continuare în ciuda banilor care merg de aici la nivel naţional, banii care se întorc ca fonduri pentru investiţii sunt extrem de puţini.

„Vin bani pentru Institutul Oncologic, bani pentru care ne-am luptat de ani de zile și vine o sumă, vine o sumă pentru spitalul de copii. Nici acești bani nu sunt nominalizați de fapt, dar ei sunt alocați la grămadă, mi-a adus prim-ministrul garanții că vor veni pentru că în bugetul Ministerului Sănătății şi se regăsesc chiar dacă nu apar personalizați și vin banii pentru aeroport, acestea sunt lucrurile semnificative care au finanțare. Nimic în rest, de asta sunt revoltat asta e tot ce v-am spus”, a declarat primarul.

Întrebat dacă a discutat cu premierul Grindeanu după votarea bugetului național, Robu a explicat că „Am vorbit o singură dată (n.r – cu premierul Sorin Grindeanu) când m-a asigurat că cei 10.000.000 vin pentru spitalul de copii. (…)Deocamdată aștept să se liniștească lucrurile pentru că vă dați seama că este un moment care nu cred că e potrivit pentru acest gen de discuții”.

Senatoarea Alina Gorghiu a atacat dur guvernul PSD și a comentat că doar județele care au lideri puternici primesc alocări de la actualul executiv. „Mie mi se pare jenant că avem o discuţie despre fonduri şi facem comparaţie între Timiş şi Teleorman şi realitatea este, din păcate, în defavoarea Timişului. Luaţi şi vedeţi cât contribuie Timişul la bugetul naţional şi cât contribuie Teleormanul. Ghinionul acestei ţări este că domnul Dragnea este din Teleorman şi că se pare că nimeni nu este din Timiş, că aşa se văd lucrurile că dacă ar fi cineva important din PSD din Timiş, probabil că şi aici ajungeau bani şi alocări bugetare. (…) Și eu sunt dezamăgită că Timișul a avut aceeași soartă ca și pe vremea fostului executiv. Eu nu văd să se fi îmbunătățit ceva, deși promisiunile au fost mari”, a comentat Gorghiu.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare