GREVĂ! Sătui de taxe, impozite şi amenzi prea mari, transportatorii au „strâns” centura… Timişoarei FOTO+VIDEO

0
1029

Societăţile de transport din România au declanaşat luni, 9 decembrie 2013, greva generală pe termen nelimitat. Transportatorii din judeţul Timiş nu fac rabat de la acest eveniment, tiriştii şi camionagii blocând parţial, Şoseaua de Centură a Timişoarei sub formă de protest.

Noua taxă pe carburant a declanşat acest val de proteste. Anunţul guvernului că de la 1 ianuarie 2014, o nouă taxă va fi introdusă în preţul carburantului i-a aruncat pe culmile disperării pe transportatori, care sunt şi aşa sufocaţi de taxele şi impozitele direcţionate către sacul fără fund numit Statul Român. Taxa de şapte eurocenţi pe litrul de combustibil va duce la majoararea tuturor produselor, dar şi a serviciilor, întrucât carburantul se foloseşte în absolut orice domeniu.

Protestele transportatorilor se referă şi la amenzile prea mari aplicate de Poliţia Rutieră, întrucât aceştia au semnat în luna mai a acestui an o minută, cu autorităţile centrale, în care transportatorii primeau promisiunea că amenzile vor fi reduse, însă aceasta nu s-a întâmplt, dimpotrivă, codul rutier fiind acum şi mai restrictiv, cu amnezi mult mai mari.

Transportatorii au părăsit Şoseaua de Centură în jurul ore 11:00, îndreptându-se înspre Autostrada A1 – Timişoara-Arad, pentru a continua acţiunea de protest.

Informaţiile publicate de voceatimisului.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.