Gripa porcină face ravagii la Timişoara. Doi morţi, printre care şi mama celebrului caricaturist Ştefan Popa Popa’s

- Advertisement -

În 2009 o uriaşă pandemie de gripă porcină făcea ravagii atât în România, dar mai ales în Europa. Sute de persoane au decedat atunci la nivel continental, întrucât tulpina virusului avea anumite mutaţii pentru care nu exista leac. Odată găsită soluţia, decesele s-au redus simţitor, ba chiar au dispărut, întrucât populaţia avea la dispoziţie un vaccin pentru asta.

În România, de la începutul acestui an, boala a reapărut, iar decesele se regăsesc şi ele, chiar dacă nu în număr alarmant. Un bărbat în vârstă din Bucureşti a fost ucis de noul virus, pentru ca mai apoi, o femeie supraponderală să fie declarată decedată la Timişoara.

„Zilele trecute a fost adusă o persoană infestată cu acest virus. În urmă cu aproximativ două sau trei săptămâni a decedat o femeie, pe patul Spitalului Judeţean Timişoara. Este vorba despre mama lui Ştefan Popa Popa’s – caricaturistul celebru cu care se mândresc timişorenii” ne-a povestit un angajat al unităţii spitaliceşti, care ne-a solicitat să-i păstrăm anonimatul întrucât mai are nevoie de locul de muncă.

Contactat telefonic pentru a confirma sau infirma spusele susţinute de sursa noastră, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoarra, Daniel Ilincariu, nu a binevoit să răspundă la numărul publicat inclusiv pe site-ul Spitalului, acesta fiind apelat timp de două zile consecutiv.

Oare se muşamalizează ceva, aşa cum s-a mai întâmplat cu circa un an în urmă, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Timişoara?

Cum să evităm riscul îmbolnăvirii cu virusul A/H1N1, cu atât mai mult cu cât în Timişoara au fost confirmate cazuri? Vezi AICI

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

STPT previne GRIPA igienizand mijloacele de transport in comun cu dezinfectant FOTO

Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) informează călătorii că...

Mijloacele de transport in comun din Timisoara, DEZINFECTATE in perioada epidemiei de gripa

Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) ia masuri speciale...

ALERTA! Epidemia de GRIPA, declarata oficial in Romania!

Ministrul Sănătății, Sorin Pintea, a declarat în această dimineață...

Viroze pe banda rulanta in Timis. Mii de pacienti au mers la medic, zeci au fost internati

Record de îmbolnăviri de viroze în Timiş. Statistici îngrijorătoare...

Din aceeași categorie

Categorii Populare