Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialGrup de traficanți de migranți, destructurat de ”Crima Organizată”, în drum spre...

Grup de traficanți de migranți, destructurat de ”Crima Organizată”, în drum spre Timișoara

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Luni, 8 septembrie 2014, procurorii D.I.I.C.O.T au dispus începerea urmăririi penale faţă de 17 persoane pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trecere ilegală a frontierei de stat, complicitate la trecerea ilegală a frontierei de stat şi trafic de migranţi.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că inculpaţii D.V. şi P.M.I. împreună cu M.I.C. şi alte persoane neidentificate încă, constituiţi într-un grup infracţional organizat, cu caracter transfrontalier, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au desfăşurat mai multe activităţi în vederea racolării unor cetăţeni sirieni şi irakieni, a introducerii lor pe căi nelegale în România şi transportării lor până pe teritoriul Germaniei.

Oamenii legii îi suspectează pe inculpață că, în schimbul unor sume de bani, au organizat trecerea ilegală a frontierei de stat, din Bulgaria în România, a unui număr de 15 migranţi, suspecţi în cauză, i-au transportat de pe malul bulgăresc al Dunării cu ajutorul unor bărci iar odată ajunşi pe teritoriul României i-au preluat în două maşini tip furgoneta, urmând a fi aduși la Timişoara.

În dimineaţa zilei de ieri, în timp ce se deplasau cu cele două autoturisme înspre Timişoara, inculpaţii D.V. şi P.M.I. au fost somaţi în trafic, de către organele de poliţie, să oprească în vederea efectuării unui control, ocazie cu care aceştia au abandonat autoturismele într-o benzinărie de pe raza municipiului Orşova. Astfel au fost identificaţi cei 15 migranţi, cetăţeni străini originari din Siria şi Irak, inclusiv persoane minore, despre care existau date că vor să ajungă în Germania.

S-a stabilit faptul că migranţii au fost transportaţi ilegal pe ruta Turcia – Bulgaria de către alţi membrii ai grupării și există suspiciunea că membrii grupării au primit de la cei 15 migranţi suma de 150.000 euro.

Procurorii D.I.I.C.O.T Mehedinţi au audiat în cursul zilei de ieri un număr de 17 persoane şi au dispus măsura reţinerii pentru inculpaţii D.V. şi P.M.I. urmând a solicita Tribunalului Mehedinţi măsura arestării preventive pentru 30 de zile cu privire la aceştia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Tardivitate instituțională! Agenția Națională de Integritate somează Spitalul Județean Timișoara să-l tragă pe dreapta pe prof. dr. Lazăr Fulger

Până una alta, azi, indiferent pe ce parte e întoarsă decizia inspectorilor de la...

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Politistii de la Crima Organizata din Timisoara au descoperit cocaina intr-o masina, la granita cu Ungaria

Poliţiştii de la Brigada de combatere a criminalităţii organizate (BCCO) din Timiş şi procurorii...

Procurorii DIICOT isi inceteaza activitatea si se alatura protestelor

Adunarea generală a procurorilor din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată...

VIDEO Grupare infractionala specializata in trafic de migranti, destructurata in judetul Timis

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, împreună cu...