AcasăStiriAragazul clasic și plita cu gaz - principalul duşman din casele noastre....

Aragazul clasic și plita cu gaz – principalul duşman din casele noastre. Vezi cât sunt de poluante

Şi mai îngrijorător este faptul că în mediul casnic poluarea aerului depăşeşte de multe ori nivelurile recomandate de OMS, principala cauză fiind plitele pe gaz, după cum relevă un studiu recent, efectuat de Laboratorul Naţional Lawrence Berkley al Departamentului Energetic de Stat din SUA.

Aragazul și plita pe gaz – factorul poluant din casele noastre

În baza unui eşantion compus din peste 6.000 de gospodarii americane în care mâncarea era preparată la plita cu arzătoare pe gaz, echipa de cercetători a decoperit că 62% dintre cei care nu au bucătăriile dotate cu hote sunt expuşi în mod curent la un aer extrem de poluat, compus dintr-o concentraţie alarmantă de monoxid de carbon, dioxid de azot şi formaldehida, o substanţă cancerigenă ce poate cauza probleme respiratorii, poate agrava astmul şi poate declanşa probleme cardiace.

Care este concluzia și ce putem face? Aflați de pe casadex.ro.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente

Comentarii recente