1982134_10203502251294848_2598363374104217036_n
Foto: Alin Zelenco

Mutarea din oraș a fabricilor care poluează și refuzul unei viitoare investiții care ar putea face rău mediului, acesta pare să fie, de acum, principalul deziderat al Primăriei Timișoara. Primarul Nicolae Robu a spus ieri că, a cerut celor de la Direcția de Mediu și celor de la Urbanism, printr-o notă internă, să găsească soluții de a spune nu oricărei investiții care va putea polua zona Timișoarei.

„Le-am spus celor două direcții să pregătească un proiect de hotărâre de consiliu local prin care Timișoara să nu mai aprobe investiții care poluează. Am cerut ca în hotărârea Consiliului Local să prevadă un termen ultimativ pentru unitățile care poluează, cam de 6 luni, să se dea sarcină tuturor firmelor care produc poluare în Timișoara care există să ia măsuri pentru a reduce la jumătate din cât e permis să fie poluarea. Am avut în vedere și zgomotul, nu numai poluarea cu mirosuri. M-am săturat și de Continental Cauciucuri și de Azur, și de altele care n-au fost identificate”, a declarat Nicolae Robu.

De asemenea, primarul Timișoarei este de părere că s-a greșit în trecut, atunci când s-a dat acceptul la astfel de investiții. „Nu avem cadrul legal să le relocăm noi, putem doar să cerem, pentru că sper să se schimbe legislația din România. Prefer să avem în Timișoare alte industrii dezvoltate, pentru că avem posibilitatea să susținem dezvoltarea altor industrii. Cele care poluează trebuie să fie mutate acolo unde nu deranjează pe nimeni, la distanță de zonele locuite”, a mai precizat edilul Timișoarei.

Pentru a arăta cum este la rându-i afectat de poluarea din Timișoara, Nicolae Robu a povestit cum a început să-i lăcrimeze ochii, joi seară, aflat la volanul mașinii sale în zona Spitalului Județean. „Nu mă deranja doar mirosul, dar mi-au fost afectate glandele ochilor de agenții existenți în atmosferă. Lucrurile sunt foarte grave și cred că trebuie să recurgem la măsuri radicale”, s-a destăinuit Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here