Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Proprietarii din zona Brătianu cer 132.000 euro pentru demolarea garajelor. Vezi ce le-a răspuns primarul

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Primarul Nicolae Robu abordează din nou subiectul garajelor din zona Brătianu, pe care municipalitatea dorește să le demoleze pentru a construi aproximativ 500 de locuri de parcare. Edilul a explicat că posesorii garajelor se află într-o situație specială față de alți proprietari de garaje programate pentru demolare. Astfel, construcțiile din acel parc sunt înscrise în cartea funciară ca anexe la locuințe, și prin urmare locatarii revendică dreptul de a ocupa domeniul public. Mai mult, proprietarii solicită ca în schimbul eliberării terenului, Primăria să plătească despăgubiri. Prețul? 5500 de euro per garaj. Având în vedere că în zonă sunt 24 de garaje, proprietarii cer aproximativ 132.000 de euro. Edilul consideră că suma este exagerat de mare, iar municipalitatea nu este dispusă să plătească atât de mult, în condițiile în care posesorii construcțiilor au deja de plătit Primăriei, retroactiv, taxa de ocupare a terenului public pe ultimii 5 ani. Conform legii, această taxă este de 1 leu/mp/zi.

„Sigur că sunt și unii care sunt mai recalcitranți, de exemplu cei din Parcul Brătianu, acolo garajele au fost construite cu autorizație dar terenul este ocupat fără să se fi plătit vreun leu pentru ocuparea respectivă, iar când le-am trimis înștiințări, o parte din ei au reacționat într-un mod surprinzător pentru mine. Și-au exprimat nemulțumirea și supărarea, amenințând că vor acționa acele sume în instanță. Nu le-am dat amendă ci i-am pus să plătească un bun. I-am pus să plătească o taxă pe ultimii 5 ani, pe terenul pe care l-au ocupat,  în valoare de 1 leu pe zi/mp, suprafața unui garaj este de aproximativ 20 de metri pătrați”, anunța Robu acum câteva săptămâni.

Robu a mai adăugat că municipalitatea încearcă să găsească o soluție de mediere, pentru ca toată problema să nu ajungă în tribunal. Primarul susține că proprietarilor de garaje li s-a oferit un loc de parcare care să rămână în exclusiv în proprietatea lor. Mai mult, edilul a explicat că mulți dintre posesori nici măcar nu locuiesc în zonă și nu își parchează mașinile în garaje, iar acestea stau goale. Robu a dat din nou exemplul proprietarilor de garaje de pe Podeanu și Orion care au fost deschiși la modificările dorite de municipalitate, și speră ca posesorii de pe Brătianu să aibă aceeași deschidere.

„Sunt câteva alternative pentru posesorii de garaje din zona Brătianu, am primit răspuns de la câţiva, destui de puţini. Ei, până una alta, ar avea de plătit bani, dar ignoră total acea datorie şi cer bani. Pe deasupra, noi le-am oferit şi posibilitatea de a le oferi un loc de parcare care să rămână exclusiv în proprietatea lor, unde doresc. Dânşii nu au casa chiar acolo. Cum au ajuns să aibă garajele la o distanţă mult mai mare de casa lor, asta e o altă discuţie. Cert este că atunci când eu am făcut prima descindere pe teren, în faţa a 9 uşi din 12 erau buruieni înalte, care arătau că uşile acelor garaje nu erau deschise de foarte multă vreme, să fie limpede. La cealaltă baterie, situaţia era asemănătoare. Nu-mi doresc conflicte cu acei proprietari, ci ca dânşii să aibă deschiderea firească pentru a rezolva o problemă a Timişoarei. Aşa cum proprietarii de garaje de pe Podeanu şi Orion au fost deschişi, chiar dacă nu le-a picat bine, mă aştept ca şi cei din Parcul Brătianu să aibă aceiaşi deschidere. Preţul de piaţă nu are cum să fie 5.500 de euro”, a încheiat edilul.

1 COMENTARIU

  1. nu are cum sa fie 5500 de euro un garaj pe piata … auzi la el, dar ma rog, stimabile, cat e un garaj pe piata ? eu sub aceasta suma nu am gasit, ori cat am cautat, sau poate am cautat pe alta paita. De chiria pe garaje ce sa mai vb ca e de 50 de euro pe luna si rar rar de tot se gasesc cu 30.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Povești nemuritoare! Primarul Dominic Fritz se ia la trântă imaginară cu clanul Cârpaci, acum, după ce lupta s-a încheiat și e obligat să aplice...

Cu surle și trâmbițe, ieri, primarul Dominic Fritz a anunțat că municipalitatea a chemat...

Şoferii care parchează în zonele rezidenţiale şi nu au abonament, scapă de amenzi până în 22 aprilie!

Veşti bune pentru şoferii timişoreni! Serviciul Public pentru Administrarea Parcărilor-Timpark anunță că, din cauza...