DIICOT2

Procurorii DIICOT împreună cu ofițerii de poliție au efectuat ieri, 16 octombrie, 12 percheziții la mai multe locuințe de pe raza județelor Gorj, Olt, Vâlcea și Sibiu, în cadrul unei acțiuni care a vizat destructurarea unui grup infracțional organizat, structurat pe mai multe paliere, dar specializat în infracțiuni de trafic de droguri de risc. Din câte se pare, în luna ianuarie a acestui an, membrii grupării au achiziționat cantități importante de medicamente ce au conținut stupefiant, ca mai apoi să le distribuie în străinătate.

Medicamentele au fost procurate de la diferiți distribuitori, dar și din farmacii, de pe raza județelor Sibiu, Alba, Hunedoara și Vâlcea. De asemenea, membrii grupării procurau medicamente și din diverse fabrici situate în județele Cluj și Iași. Ulterior, cu sprijinul altor membrii, medicamentele erau transportate ascunse în autoturisme în afara țării, cu destinația finală Norvegia și Suedia.

Acolo, membrii din teritoriu ai organizației, comercializau drogurile în scopul folosirii în combinație cu alte substanțe, cu prețuri cuprinse între 1 – 3 euro comprimatul. Nu mai puțin de 6000 de astfel de pastile au fost găsite după flagrantul de ieri pe raza județului Târgu Jiu.

În total, perchezițiile din cele 4 județe s-au soldat cu 18.750 de pastile confiscate, dar și suma de 40.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.