Inca sapte „minunate minibuze” ajung in parcul STPT, care e tot mai „nou”

- Advertisement -

Patru dintre cele 20 de minubusuri comandate de Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) au ajuns, ieri, în curtea operatorului de transport public din capitala Banatului, urmând ca astăzi să ajungă și ultimele trei. Acesta este cel mai nou motiv de laudă pe Facebook a primarului Nicolae Robu, care amintește despre cât de ”nou” este parcul STPT.

Primarul Timișoarei se laudă (din nou) cu cât de noi sunt mijloacele de transport în comun din parcul STPT. Nicolae Robu a postat o fotografie cu patru minibusuri care au ajuns ieri în curtea societății, anunțând că ultimele trei din lotul de 20 comandate de fosta regie să intre astăzi în flota Societății de Transport Public din capitala Banatului. ”Tocmai ne-au sosit încă 4 minibuze Mercedes! Mâine sosesc și ultimele 3! Avem, deja, 17 astfel de minibuze! De mâine după-amiază, vom avea 20!”, a postat liberalul, luni seara, pe Facebook.

Robu nu a omis noua oportunitate de a se lăuda cu cât de nou este parcul auto STPT, chiar dacă unele dintre vehicule au deja 10 ani de când sunt în exploatare, fiind vorba despre autobuzele Mercedes Conecto C, care au fost introduse în circulație încă din 2008. ”Deci, parcul auto al STPT va fi format, începând de mâine, din:
• 50 troleibuze noi;
• 30 autobuze noi;
• 20 minibuze noi;
• 25 tramvaie Armonia (lor li se vor alătura până la sfârșitul anului alte 5);
• 7 vaporașe noi;
• 440 biciclete noi”.

Desigur, dintre cele 440 de biciclete ”noi” care formează, acum, sistemul VeloTM, Robu omite să spună că majoritatea sunt deja în exploatare de mai bine de trei ani, iar unele dintre ele s-au rupt în două la propriu, motivul fiind și infrastructura extrem de precară de care dispune Timișoara în materie de piste de biciclete. În plus, edilul Timișoarei nu menționează nici cele peste 30 de tramvaie aflate încă în exploatare, care au aproape 50 de ani vechime, dar precizează că începând cu anul viitor (și nu se știe în cât timp), capitala Banatului va beneficia de autobuze, troleibuze și tramvaie noi. ”La toate acestea, începând din 2019, se vor adăuga:
• 44 autobuze cu motor electric noi, pe fonduri europene;
• 15 troleibuze articulate noi, pe fonduri europene;
• 15 troleibuze simple noi, pe fonduri europene;
• 16 tramvaie articulate noi, pe fonduri europene”, mai scrie liberalul din fruntea primăriei Timișoara.

În stilu-i caracteristic, Nicolae Robu își încheie postarea cu o nouă ”caterincă”: ”Frumos parc, nu-i așa?”, își întreabă edilul urmăritorii, cu privire la parcul auto al STPT, mesajul său continâund cu ”Dacă apreciați eforturile făcute, dați Like! Dacă nu le apreciați, postați ceva hate-ăreală :))”.

Același primar a adăugat și un ”PS” textului postat pe rețeaua de socializare, amintind că ”am promis studenților din Complex segway-uri, trotinete și biciclete! Evident, vor veni și ele! Promisiunile se respectă!”. Rămâne întrebarea, toate promisiunile se respectă, sau doar unele?

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare