AcasăStiriEvenimentÎncepe Caravana Fondurilor Europene în Regiunea Vest

Începe Caravana Fondurilor Europene în Regiunea Vest

Startul ”Caravanei Fondurilor Europene în Regiunea Vest” se va da luni, 11 mai 2015, în Arad, în sala de ședințe ”Vasile Goldiș” a Consiliului Județean Arad (strada Corneliu Coposu, nr. 22, etaj 2) începând cu ora 10:00.

În cadrul caravanei vor fi prezentate oportunitățile de finanțare în perioada de programare 2014 – 2020, oferite prin intermediul:

• Programului Operațional Regional (POR) pentru perioada 2014 – 2020. Sorin MAXIM, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest – Organism Intermediar pentru Programul Operațional Regional în Regiunea Vest, va prezenta aspectele specifice acestui program operațional și va răspunde întrebărilor venite din partea participanților.

• Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) pentru perioada 2014 – 2020. Mircea LESCHIAN, directorul Organismului Intermediar pentru Programul Operațional Sectorial Mediu Timișoara – Regiunea Vest, va prezenta aspectele specifice sectorului de mediu cuprinse în cadrul acestui program operațional și va răspunde întrebărilor venite din partea participanților.

• Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru perioada 2014 – 2020. Margareta Rodica ROICOV, directorul general adjunct al Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 5 Vest va prezenta aspectele specifice acestui program operațional și va răspunde întrebărilor venite din partea participanților.

De asemenea, pe lângă prezentarea oportunităților de finanțare cu fonduri europene nerambursabile și a oportunităților de finanțare a investițiilor în Regiunea Vest, participanților la întâlnirile organizate în cadrul caravanei li se vor prezenta: aspecte generale privind Acordul de Parteneriat pentru perioada 2014 – 2020 semnat de Comisia Europeană și Guvernul României, Planul pentru Dezvoltare Regională al Regiunii Vest corespunzător aceleiași perioade și portofoliul de proiecte al Regiunii Vest pentru această nouă perioadă de finanțare.

La aceste întâlniri sunt așteptați să participe reprezentanţi ai instituţiilor din Regiunea Vest precum consilii judeţene, prefecturi, primării de oraşe şi comune, instituţii deconcentrate judeţene, precum și reprezentanți ai mediul academic.

Caravana Fondurilor Europene este o inițiativă a Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest în parteneriat cu Organismul Intermediar pentru Programul Operațional Sectorial Mediu Timișoara – Regiunea Vest și Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 5 Vest. Demersul de a organiza Caravana Fondurilor Europene are ca scop final facilitarea accesului Regiunii Vest la fonduri nerambursabile prin sprijinirea potențialilor beneficiari de finanțare europeană nerambursabilă și continuarea inițiativelor pentru dezvoltarea Regiunii Vest cu fonduri europene.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente

Comentarii recente