Ajuns la cea de a III-a ediţie, proiectul „Muzeu fără ziduri/Museum without walls” are ca şi obiectiv dezvoltarea unor căi de interacţiune, de factură atât culturală,cât şi socială între artişti şi actul creator. Timp de 12 zile, Jimbolia va găzdui plasticieni, atât sârbi cât şi români, din cele două coumnitati din Timişoara şi Zrenjanin. Proiectul este pretextul perfect pentru a crea noi oportunităţi de exprimare.Expoziţia va cuprinde lucrări semnate de Attila Bajko, Costin Brateanu,Gheorghiţă Galan, Ana Kun, Sorin Nicodim, Horatiu-Christian Pavelescu, Aleksandar Petrovic, Cătălin Precup, Alin Rotariu, Alina-Ondine Silmovschi, Irina Tomescu, Florin Tomescu sau Mihai Zgondoiu. Expoziţia lucrărilor realizate în cadrul proiectului transfrontalier va putea fi vizitată în perioada 16-28 decembrie, în intervalul orelor 13:00 şi 19:00.

Modul inovativ de abordare al artei, de interacţiune artstică construieşte o perspectivă comună a actului în sine, precum şi a rolului său în societate. Conceptul F.A.Z. (Free Art Zone – Zona Liberă pentru Artă) a fost dezoltat şi implementat din anul 2010, de către Asociaţia Artdendum – „Museum Without Walls – Muzeu fără ziduri”. Acesta doreşte creearea unu nou cadru de expresie în spaţiul public, luând asupra sa rolul de meditator social în căutarea rezolvării problemei marginalizării culturale.

Informaţiile publicate de voceatimisului.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.