Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Lege Europeană: Românii își vor putea schimba creditele bancare din euro în lei

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

În curând, românii care au credite bancare în monede străine, vor avea posibilitatea să-și convertească aceste credite în lei, fără comisioane și garanții suplimentare. Opțiunea vine după ce Parlamentul European  a adopta o directivă care va schimba situația creditelor din țările Uniunii Europene. Directiva 17/2014/UE a fost transpusă de deputatul PSD Ana Birchall și susținută de 133 de parlamentari într-un proiect de lege depus în Parlamentul României.

În acord cu această directivă, băncile vor fi obligate, la cererea clientului, să transforem creditele din alte monede în leu, inclusiv din euro în leu.  Bancherii nu au fost încântați de decizia Parlamentului European, deoarece tranziția creditelor dintr-o monedă în alta va cauza pierderi de capital pentru sistemul bancar. În schimb, cei care vor apela la aceasă măsură, vor plăti dobânzi mai mici.

“Românii care au credite în monede străine vor avea posibilitatea să-şi convertească aceste credite în lei, fără comisioane şi garanţii suplimentare, odată cu adoptarea propunerii legislative pentru transpunerea prevederilor Directivei 17/2014/UE în legislaţia naţională. Toţi românii care au credite în monede străine vor scăpa de riscurile creşterii ratelor la bancă datorate fluctuaţiilor de curs valutar. Prin această modificare legislativă românii care au credite în monede străine se eliberează de majorarea ratelor bancare care îi sufocă lunar datorită fluctuaţilor de curs valutar”, afirmă Ana Birchall.

Directiva 17/2014/UE a fost adoptată şi publicată în Jurnalul UE, fiind astfel obligatorie transpunerea ei în legislaţia naţională a statelor membre UE. Acum ţine numai de Parlamentul României să adopte propunerea legislativă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Increderea in Uniunea Europeana scade considerabil in ochii romanilor! Nu mai ”vedem” beneficiile…

Ultimul sondaj Eurobarometru comandat de Parlamentul European arată că la nivel european există un...

Plan de consilier local: piaţă de peşte, cu bani de la Uniunea Europeană. În ce zonă din Timişoara ar putea fi amenajată

Timişoara ar putea avea o piaţă la standarde moderne, realizată cu bani de la...

BNR propune Președintelui României să NU promulge ”Legea Dării în Plată” în forma existentă. Vezi ARGUMENTELE

Banca Națională a României aduce trei tipuri de argumente pe baza cărora propune președintelui...